torsdag, 15 april 2021

Priserna stiger

Frölunda väljer att återigen höja biljettpriserna, även om höjningen den här gången är marginell. Den lägsta höjningen är 5 kr och den högsta 25 kr per biljett, beroende på var i arenan du sitter. Biljettpriset för ståplats är oförändrat och ligger kvar på 100 kr. Över en hel säsong är höjningen varierar höjningen mellan 130 kr och 650 kr.

“Klassikertillägg”

Mot Färjestad och HV71 höjs priserna ytterligare som tidigare, ”klassikertillägg” som det kallas, för varför skulle man låta bli att pressa pengar ur sin trogna publik? Brynäs och Djurgården omfattas dock inte av den här ”Vi gör vad vi vill för att vi vet att ni kommer ändå”-höjningen som de gjorde förra säsongen. Så här ser höjningarna ut:

Kortsidan:
Vuxen: 240 kr -> 250 kr
Barn/Ungdom/Pensionär: 130 kr -> 130 kr

Kurvan:
Vuxen: 310 kr -> 320 kr
Barn/Ungdom/Pensionär: 170 kr -> 180 kr

Långsidan 1B:
Vuxen: 395 kr -> 410 kr
Barn/Ungdom/Pensionär: 295 kr -> 300 kr

Långsidan 1A:
Oavsett vem du är: 450 kr -> 475 kr

En form av försäkran

Vad ska man tycka om de här höjningarna då? Föreningen gick knappt 8,3 miljoner plus säsongen som var och med det i bakhuvudet känns det något sniket och girigt att göra dyra biljetter dyrare igen. Samtidigt lyckades föreningen inte med målet att gå +/- 0 efter grundserien utan låg då några hundratusen minus, det fina plusresultatet kom till efter det långa slutspelet. Att man inte lyckades gå +/- 0 efter grundserien berodde dock främst på att sponsorintäkterna inte blev så stora som förväntat. Att använda publiken som en form av försäkran mot att det inte ska hända igen är inte särskilt snyggt agerat.

Frölunda har en extremt lojal publik som kommer tillbaka till Scandinavium säsong efter säsong. Kärleken till laget är enorm i Göteborg. Från Frölundas sida vet man att publiken kommer oavsett om priserna höjs eller inte och man väljer att utnyttja det. Rätt eller fel? Svårt att säga. Men girigt, ja, det kan man nog slå fast. Ishockey i allmänhet och Frölunda i synnerhet måste vara tillgängligt för alla, att då ständigt trissa upp priserna lämnar en besk eftersmak i munnen. Någonstans måste det vara stopp för att förhindra att ishockey blir en idrott för några få.

Föregående artikelHenriksson rookiecampar
Nästa artikelFörsäsongens poängliga

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt