torsdag, 15 april 2021

Premiär

Nu. Nu är det äntligen på riktigt. SHL börjar återigen. 2 maj 2019 är för evigt ett historiskt datum, då vi tog vårt femte SM-guld. Valand exploderade och vi firade hela natten lång, bokstavligt talat. Men idag, 14 september 2019, när mästarfanan hissas så vänder vi blad i Frölunda Hockey Clubs historiebok och kliver på allvar in i säsongen 2019/20.

Försvara ett SM-guld

Det sägs ofta nuförtiden att man inte försvarar ett SM-guld, utan man vinner ett nytt. En sanning, givetvis. Men låt oss då försvara titeln som regerande svenska mästare. Låt oss för första gången i föreningens historia regera som mästare i Sverige över mer än en säsong i rad. Vi har ett bra lag, det kan mycket väl gå. Men det kommer att bli en hård kamp då toppen i SHL har hårdnat, åtminstone fyra andra lag ser ut att kunna utmana oss. Försöka ta titeln mästare ifrån oss.

Idag ska vi återigen på match. Vissa av oss ska marschera i samlad trupp till arenan. Andra ska ta i hand med Roger när han hälsar välkommen till den nya säsongen. Några ska sitta medan vissa ska stå. Alla ska skrika, bua, jubla, gråta. Tillsammans ska vi bära laget framåt, mot nya segrar. Det kommer att vara fullsatt idag, stämningen elektrisk, gemenskapen oerhörd. Vi tillsammans ska göra Scandinavium till ett himmelrike för våra egna och ett helvete för motståndarlagen. Vi frölundaiter.

Hockey ska ses live

En del kommer att vara nytt, det är ett nytt intro, nya spelare, en ny mästarfana, nya vänner som för första gången hittat till Scandinavium. En del kommer att vara som tidigare, bänkgrannar som man haft i 20 år, samma nummer hänger i taket, Joel Lundqvist med ett C på bröstet, Roger i båset. Allt blandas till det som ska bli Frölunda HC anno 2019/2020.

Så Frölundaiter! Gå på match med stolthet idag! Håll huvudet högt. Förbered er på en säsong som kommer att innehålla toppar och dalar. Ilska, sorg och bedrövelse. Lycka, kärlek och eufori. Men allra viktigast, så kommer den att innehålla oss. Vår gemenskap. Våra supportrar. Våra gubbar. Vårt Frölunda. Gå på match med stolthet i blicken och pirr i magen. Så ses vi på den plats vi alla älskar som mest. Vi Frölundaiter.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt