torsdag, 15 april 2021
Hem Krönikor Birgit Johansson Föredömet Frölunda

Föredömet Frölunda

Covid-19 fortsätter att lamslå världen. Hockeyligorna runtom i världen har lagt ner säsongen 19/20 (förutom NHL som letar lösningar för att spela klart). Nu har virusets utbredning även lett till att den franska högstaligan i fotboll har ställt in resten av sin säsong. Det är begränsningar i vardagen och inget vet egentligen när saker kan börja återgå till något som ens påminner om ett normalt tillstånd.

Permitteringar

I dessa tider gäller det att försöka hitta någon form av hopp. Även om ishockey inte spelas för tillfället kan vi hitta hopp i form utav hur vår förening agerar. Till att börja med kan vi titta på hur spelarna i a-laget har agerat rent ekonomiskt. När övriga Idrottssverige har valt att springa till staten för hjälp genom permitteringar har våra gubbar istället valt att inte belasta statskassan.

VF har inte budgeterat med slutspel och man står fast vid den kalkylen. Pengarna som har kommit in är de pengarna föreningen ska leva på fram till nästa säsong. Då tar spelarna eget ansvar och går självmant ner i lön istället. Man underlättar för föreningen samtidigt som samhället kan rikta sina resurser till viktigare institutioner. Det är något som vi ska applådera och vara stolta över. Till skillnad mot hur andra föreningar agerar.

#hållut

Lite andra föreningar har gjort olika saker för att hjälpa till i samhället. Västerås IK har lånat ut lokaler för framställning av skyddsutrustning och HV71 har kört ut materiel och mat från sina kiosker till sjukvården. Nu har Frölunda kommit med sitt eget initiativ i form av #hållut. Från vecka 19 fram till sommarledigheten kommer föreningen göra sitt för att muntra upp oss alla.

Det är vi supportrar som har möjlighet att styra vad och för vem föreningen kommer att göra saker, även om föreningen själv sedan väljer ut vad som ska göras. Jag hoppas nu att de önskemål föreningen får inte är själviska utan att vi supportrar nu tänker stort. Ge föreningen uppdrag som kan uppmuntra många och inte bara några få. VF är trots krisen en aktör med resurser, de skulle kunna användas för att hjälpa många.

Det hade varit enkelt för Frölunda att bara gömma sig och hoppas att krisen bara blåser förbi. Det gör dem inte. De tar ansvar. Det ska vi vara stolta över.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt