torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Supporterskap Tifofix med S84

Tifofix med S84

I torsdagens match mot Djurgården slog Västra Frölunda till med en retrotillställning deluxe där laget spelade i blågula dresser för första gången sedan 1960-talet. Ett fint tilltag där man uppmärksammade att det var 60 år sedan laget för första gången spelade i högstadivisionen i Sverige. Matchen inleddes också med ett strålande tifo signerat Sektion 84. Ett tifo som hedrade laget som stod på isen den där säsongen för 60 år sedan.

Sitting Bulletin fick en unik chans att få se hur det går till när ett tifo skapas. En ruskig kväll i november var vi på plats i en svinkall lagerlokal ute på Hisingen där pensel sattes till tyg.

Den typen av tifo vi fick se i torsdags är ett overhead-tifo, en väldigt stor flagga som täcker en del av läktaren. Så för att få till det behövs ett väldigt stort tygstycke. Just det tifot vi fick se var 12*24 meter. Dagen innan Sitting Bulletin var på plats hade medlemmar ur S84 ritat upp linjer över alla dessa kvadratmeter tyg för att veta var man skulle måla dagen efter, vilket görs kvadratmeter för kvadratmeter med hjälp av en projektor. Ett arbete som tar upp en hel del tid i sig och man var klara först framåt midnatt. Detta alltså innan man ens har hunnit doppa penseln i färgen.

Dagen efter satte målandet igång, från tidig förmiddag till sen kväll. Trots den kalla lokalen och det regniga vädret utanför väggarna var humöret på topp. Det var ett glatt gäng på plats som steg för steg skapade det som övriga publiken sedan bjöds på under jubileumsmatchen. Musik ekade och ramsor sjöngs, det märks helt enkelt att det är ett tajt gäng som älskar Frölunda.

Att Frölunda samma dag spelade match stoppade inte heller tifomålandet utan det löstes enkelt med en dator, en projektor och en garageport. Arbetet i sig är också väldigt bra organiserat där man hela tiden pratarmed varandra och om vem som ska göra vad. Samtidigt som det aldrig är långt till skratt så är man samtidigt väldigt seriösa och ser till att saker blir gjorda på rätt sätt.

Det här är en form av dedikation som få klarar av att visa upp. Det krävs mycket för att få ihop ett tifo av det här slaget. Kreativitet, känsla för estetik, en vilja att lägga ner tid och pengar, lösningsförmåga (det är inte enkelt att hitta en passande lokal). Efter att ha målat en hel dag är kroppen också rätt mör. Vi ska vara väldigt glada att vi har Sektion 84 som är villiga att lägga ner det här arbetet gång på gång och som har bjudit oss på många högklassiga tifon.

Detta är alltså sprunget ur kärlek och passion för Frölunda, inget annat. Det är dock inte gratis att göra tifon och ni kanske har noterat på sociala medier att just det här tifot blev dyrare än förväntat. Så, för att vi ska få fler tifon av denna magnitud i framtiden så är det mer än välkommet att skicka ett bidrag till Sektion 84s tifokassa. Ni gör det enklast på dessa vis:

Swish: 123 467 76 54
Bankgiro: 5045-7589

En stor eloge och ett enormt tack till Sektion 84 för det arbete de lägger ner för VF och för att Sitting Bulletin fick vara på plats och se hur tifoarbetet går till.

Föregående artikelFrölundaiter till JVM-truppen
Nästa artikelIndianen på bröstet

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt