torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Två Frölundaiter kvar i Stanley Cup-racet

Två Frölundaiter kvar i Stanley Cup-racet

Konferenssemifinalerna i NHL är klara! Vi hade fyra Frölundaiter i form av Robin Lehner, Loui Eriksson, Oscar Fantenberg och John Klingberg kvar i slutspelet när vi klev in i slutspelsrundan. Nu ska vi gå igenom hur många vi har kvar när deras lag spelat färdigt för den här slutspelsomgången.

Dallas Stars

(4-3 mot Colorado Avalanche)

John Klingberg 7 GP 1 G 4 A -4 2 PIM (15 GP 2 G 10 A -1 4 PIM)
Klingberg och Dallas hade en fin inledning på matchserien när de först gick ifrån till 2-0 och sedan 3-1 i matcher. Men när det var dags att slå in matchbollen gick det svårare för laget. Colorado vann såväl match fem som match sex och helt plötsligt stod det 3-3. Serien skulle inte bli mindre dramatisk i match sju då den gick till förlängning. Där avgjorde Joel Kiviranta för Dallas favör med sitt tredje mål för matchen och slutspelet.

Klingberg fortsatte att göra poäng i matchserien mot Colorado, allra främst så klev han fram med två poäng i den sjunde och avgörande matchen. Men han hade också en jobbig match när Colorado reducerade till 2-3 i matcher då han var -4. Istället har det varit finske Miro Heiskanen som har tagit över och lett Dallas defensiv. Men John är som sagt fortsatt ett offensivt vapen för sitt lag och nu är det dags för Konferensfinal.

Vancouver Canucks

(3-4 mot Vegas Golden Knights)

Loui Eriksson 1 GP 0 G 0 A +0 2 PIM (10 GP 0 G 0 A +0 6 PIM)
Oscar Fantenberg 7 GP 0 G 0 A -4 2 PIM (16 GP 0 G 0 A -3 4 PIM)
En ny tuff uppgift väntade på Vancouver i konferenssemifinalen, nämligen Vegas Golden Knights. Ett av de stora favoritlagen att gå hela vägen i slutspelet. Vegas gick också ifrån till 3-1 i matcher. Men ledda av en fenomenal Elias Pettersson och en överjävlig Thatcher Demko (som ersatte skadade Jacob Markström) så kom man tillbaka och pressade fram en sjunde match. Där ville det sig dock inte utan Vegas vann och Canucks är därmed utslagna.

Matchserien såg väldigt olika ut för de två Frölundaiterna. Medan Oscar Fantenberg var helt ordinarie och spelade alla matcher så fick Loui Eriksson bara spela den första. Sedan satt han fast på läktaren. Tyvärr kunde inte Fantenberg hjälpa sitt lag vidare i slutspelet.

Vegas Golden Knights

(4-3 mot Vancouver Canucks)

Robin Lehner 6 GP 3-3 1,53 93,4% (12 GP 8-4 1,99 91,8%)
Som ni kunde läsa ovan såg det ut att vara klart rätt tidigt för Lehner och Vegas när laget gick upp til 3-1 i matcher, men Vancouver ville alltså annat. Lehner och hans Vegas kunde alltså sedan ändå vinna match sju, där Lehner också höll nollan.

Robin Lehner var lagets förstemålvakt i serien och stod sex av sju matcher. Med lite varierat resultat. Han höll tre nollor, men hade också tre matcher där räddningsprocenten understeg 90%. Det var dock matcher där han fick få skott emot sig, på grund av att Vegas var spelförande. Annars blev det också en kontrovers på sidan av isen, just för att Lehner var lagets förstemålvakt. Den gick mer eller mindre ut på att kanadensiska tyckare tyckte att en kanadensisk målvakt borde få stå i mål, ni kan läsa mer om det i krönikan av Måns Karlsson på Hockeysverige här. Men med sin nolla i den sista matchen borde han nu ha tystat alla tvivlare.

Nu har vi alltså två Frölundaiter kvar som har chans att vinna Stanley Cup de kommer att mötas i finalen av Western Conference. Går Klingberg eller Lehner till final?

VegasDallas
(Lehner) (Klingberg)

 

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt