torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Tampa Bay mästare, Klingberg cuplös

Tampa Bay mästare, Klingberg cuplös

Tampa Bay Lightning mot Dallas Stars. Victor Hedman mot John Klingberg. Så såg finalen i säsongen 19/20s Stanley Cup ut. Där blev alltså Victor Hedman och hans Tampa mästare och vi fick inte se någon Frölundait lyfta Lord Stanleys pokal den här gången. Efter sex hårda matcher fick Klingberg och Dallas se sig besegrade.

Det började annars bra för Klingberg och Dallas då de vann match ett med 4-1. Mycket tack vare en storspelande Anton Khudobin i mål. John Klingberg fick med sig en assist från den matchen. Men sedan gick det tyngre för Texaslaget. I match två låg man under med 0-3 redan efter en period. Upphämtningen leddes av Klingberg som hade förstaassist på båda reduceringsmålen, men närmare än 2-3 kom man inte. I match tre var man numret för litet och förlorade med 2-5. I den fjärde matchen inledde Klingberg målskyttet, men en svängig match slutade i en 4-5-förlust efter övertid.

Underläge 1-3

Underläge 1-3 i matcher och med kniven mot strupen var det dags för finalspelets femte match. Den gick liksom match fyra till övertid. Inte bara en övertidsperiod heller, utan det krävdes två innan avgörandet kom. Där var det återigen John Klingberg som spelade fram, när Corey Perry såg till att matchserien levde vidare. Men nu inatt orkade man alltså inte hålla emot. Tampa gjorde två mål, Dallas noll. 4-2 i matcher till Floridalaget. Så nära men ändå så långt borta för Dallas och John.

Men Klingberg ska inte skämmas för sin insats i detta slutspelet eller i finalserien. Med sina hela 21 poäng är han den näst poängbästa svenska backen i ett Stanley Cup-slutspel genom tiderna. Endast slagen av motståndarlagets Victor Hedman som skrapade ihop 22 poäng det här slutspelet och dessutom fick Conn Smythe Trophy som slutspelets bästa spelare. Men Klingberg är alltså före spelare som Nicklas Lidström och Erik Karlsson. John och hans Dallas får ladda om och försöka gå långt nästa säsong igen.

Nu väntar den sedvanliga cirkusen med Draft och Free agency för NHL, vilket vi givetvis kommer att hålla ett Frölundaöga på.

Dallas Stars

John Klingberg 6 GP 1 G 4 A -3 6 PIM (26 GP 4 G 17 A -5 14 PIM)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt