torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Stora förändringar i Rasmus Dahlins klubb

Stora förändringar i Rasmus Dahlins klubb

Igår släppte Rasmus Dahlins klubb Buffalo Sabres nyheten att deras General Manager Jason Botterill fått sparken. Han ersätts istället med Kevyn Adams. Men det tog inte stopp där, utan ytterligare 21 personer inom Buffalos sportsliga ledning har fått gå. Det är en utrensning som saknar motstycke i NHLs historia och den kommer efter en lång rad säsonger som har slutat i besvikelse.

Buffalo Sabres äntrade NHL säsongen 1970/71 och var fram till 2000-talets början ett stabilt slutspelslag som också har lyckats nå två Stanley Cup-finaler, 1975 och 1999. Sedan 2000-talets början har det dock gått allt sämre för laget och allt som oftast har man missat slutspel. När Jack Eichel draftades som tvåa i NHL-draften 2015 var det menat att det skulle gå bättre för klubben, så har det dock inte blivit.

Inte heller Rasmus Dahlins intåg i laget har fått skutan att vända. Under Eichels fem och Dahlins två år i ligan har Buffalo fortsatt att missa slutspelet. Detta trots att de två spelarna har gjort fina individuella insatser. Rasmus Dahlin uttryckte sin frustration över det hela i en intervju med Göteborgs-Postens Johan Rylander i början av juni:

“Det är vad det är – och det går inte att göra så mycket åt det. Men nu när alla mina svenska hockeykompisar åker över så sitter jag hemma som en loser. Det biter på en och det gör mig väldigt frustrerad. Det är inte kul.”

Dahlin påverkas inte

Sitting Bulletin har varit i kontakt med HockeyNews-journalisten Alexander Nilsson som också är med och driver Sabrespodden. Han säger så här om bytet av General Manager:

“Att sparka Jason Botterill är väl inget så mycket att orda om, även om man kan tycka att tre år är lite tid så är det samtidigt många år med tanke på hur länge Sabres varit utanför slutspel. Men det här innebär också att det blir den tredje GM:en som sparkas under de nio år som Pegulas ägt laget. Samtidigt kommer en helt, i sammanhanget, orutinerad GM in som handplockats av Pegulas efter att de känt att de inte varit delaktiga i alla beslut som tagits under tidigare sportsliga ledning.”

Hur tror du att det här kan påverka Rasmus Dahlins situation i Buffalo?

“Jag tror inte att det kommer påverka Rasmus situation något alls. Han är redan lagets bästa back och inget tyder på att de skulle ramla över någon som är bättre än honom. Han kommer snarare att få mer istid.”

Nu återstår det att se hur Buffalo väljer att bygga upp sin nya organisation efter att ha rivit den gamla och om det ger önskad effekt, så att Dahlin äntligen får spela slutspel igen.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt