torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Inför draften: Theodor Niederbach

Inför draften: Theodor Niederbach

Theodor Niederbach

Född: 2002-02-25 (18 år)
Längd: 180 cm
Vikt: 78 kg
Position: Center
Klubbfattning: Höger

Statistik 19/20
J20 40 GP 15 G 33 A 48 PTS 12 PIM
J18E 7 GP 7 G 4 A 11 PTS 27 PIM
J18A 7 GP 4 G 6 A 10 PTS 4 PIM
J18A PO 1 GP 2 G 2 A 4 PTS 0 PIM

Säsongen 19/20

När man pratar om säsongen 19/20 gällande Theodor Niederbach måste man prata om säsongen som inte var, 18/19. Niederbach missade hela sin första säsong med Frölunda, tillika hans första J18-säsong, på grund av ett strulande knä. Så det var med viss osäkerhet som han klev in i säsongen 19/20. Men trots att han alltså missat ett helt års ishockey visade han snabbt att han var för bra för J18 och tog klivet upp till J20.

Niederbach hade sedan en produktiv fjolårssäsong med Frölundas J20-lag där han kom trea i den interna poängligan. När han väl gjorde gästspel i J18 senare under säsongen, när den tuffare J18 Allsvenskan startat, så fortsatte han att ösa in poäng. J18-slutspelet hann med en match innan säsongen ställdes in, i den gjorde Niederbach fyra poäng. I hans säsong ingick även spel med Småkronorna.

20/21

Den här säsongen har Niederbach inlett oerhört starkt i J20. På nio matcher har han gjort 15 poäng och varit lagets offensiva motor. Under försäsongen fick han testa på spel med a-laget och gjorde helt klart ett bra intryck då. Kommer förmodligen att göra SHL-debut någon gång under säsongen.

Draftranking

I och med den missade 18/19-säsongen inledde Niderbach 19/20 långt ner på draftlistorna för att under säsongens gång klättra rejält. Han har benämnts som den kanske mest talangfulle i 02-kullen innan skadan, så att talangen har funnits där har det aldrig varit något tvivel om. Nu har han även bevisat att han är tillbaka efter sina knäbekymmer. Numera ses Niederbach som någon som kan gå så tidigt som sent i förstarundan, om det blir så återstår att se men räkna med att hans namn är tingat senast efter att andrarundan är avslutad. Potentialen hos Niederbach är skyhög, även om han hamnat i skymundan nu.

Spelarprofil

Styrkor

Theodor Niederbach är en väldigt smart spelare som har sina främsta styrkor i offensiven. Han kan i grunden beskrivas som en puckskicklig center med fina playmakeregenskaper. Han är också en bra skridskoåkare som använder sin rörlighet i sidled för att separera sig från motståndare och skapa målchanser. Niederbach är en stor tillgång i power play där han rör sig väldigt bra och får utrymme att slå kreativa passningar till sina medspelare.

Svagheter

Säsongen som var gjorde Niederbach många av sina poäng i power play och inte så mycket i fem mot fem, något som kan förklaras med att han utgick från en roll som tredjecenter. Den missade säsongen 18/19 gör också att han ligger lite efter rent styrkemässigt och han är inte särskilt fysisk på isen. Defensiven kan också förbättras.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt