torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Inför draften: Lucas Raymond

Inför draften: Lucas Raymond

Lucas Raymond

Född: 2002-03-28 (18 år)
Längd: 179 cm
Vikt: 83 kg
Position: Högerforward
Klubbfattning: Höger

Statistik 19/20
SHL 33 GP 4 G 6 A 10 PTS 4 PIM
CHL 6 GP 2 G 1 A 3 PTS 0 PIM
J20 9 GP 3 G 11 A 14 PTS 6 PIM
JVM 7 GP 2 G 2 A 4 PTS 2 PIM

Säsongen 19/20

Lucas Raymond hade en lite motig säsong där han inte fick fullt förtroende av Roger Rönnberg på samma sätt som Alexander Holtz fick i Djurgården samt där han drabbades av sjukdom under hösten. Det var till och med så illa att han riskerade att missa JVM, men Raymond hann bli frisk i tid.

Trots de här svårigheterna gjorde Raymond en bra säsong. När han var på isen hade en en positiv påverkan på Frölundas spel vilket hans underliggande siffror från säsonger visar. Med mer förtroende och istid hade han definitivt synts mer i poängprotokollet. Särskilt om han fått en ordinarie plats i power play, vi minns alla hur bra han såg ut där han vikarierade för Rhett Rakhshani.

20/21

Säsongen 2020/2021 har inte hunnit så långt än, men den måste ändå tas i åtanke nu när draften blivit framflyttad till oktober. Direkt på försäsongen kunde vi se att Lucas Raymond har jobbat hårt under sommaren tillsammans med Perra Edlund. Han är en mer fysiskt mogen spelare och är bättre utrustad för att hantera seniorhockeyn. Han har också fått en större roll i Frölunda och med den också producerat direkt från start.

Draftranking

Inför säsongen 19/20 sågs Raymond generellt som en del av topp 3 i draften, där han först och främst skulle utmana Quinton Byfield om platsen som nummer två efter Alexis Lafreniere. Men den begränsade rollen han hade har gjort att han har fallit något i rankingarna inför draften och nu tillhör en klump av spelare som tampas om platserna 3-7. Om något verkar förra säsongen rentav har gjort att Raymond närapå underskattas i rankingarna, vilket kan bli något lags stora lycka. Han är förmodligen draftens bästa svenska spelare och borde egentligen gå topp 3 som han rankades inför säsongen, men det kan bli så att han faller något.

Nu får vi se hur den fina starten på säsongen 20/21 påverkar han aktier i draften, och hur stor vikt NHL-lagen lägger på de ändå få matcherna. Men han bör gå väldigt tidigt, som nummer 4-5 ser allt mer troligt ut, bakom Alexis Lafreniére, Quinton Byfield och Tim Stützle.

Spelarprofil

Styrkor

Lucas Raymond är en väldigt skicklig spelare som ständigt jobbar för att skapa offensiv. Han har en hög hockey-IQ kombinerat med snabbhet, puckkontroll, ett vasst skott och fantastiska playmakeregenskaper. Han är en spelare som gillar att göra skillnad och har alltid presterat när det gäller som mest.

Förutom sina offensiva förmågor är Raymond en spelare som tar ansvar i defensiven. Han är intensiv i sin forecheck och arbetar hårt åt båda hållen på isen.

Svagheter

I och med att Raymond är en väldigt komplett spelare har han inte många svagheter rent spelmässigt. Det enda som skulle kunna vara något är att han är en relativt liten spelare, men i dagens ishockey finns det fullt av mindre spelare på absolut världsnivå.

Föregående artikelInga poäng mot Skellefteå
Nästa artikelTålamod gav full pott

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt