torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Klingberg till final, Lehner utslagen

Klingberg till final, Lehner utslagen

Två Frölundaiter var alltså kvar i Stanley Cup-slutspelet när det var dags att ändra konferensfinalerna, det sista steget innan den stora finalen. Båda i den västra konferensen och i varsitt lag. John Klingberg och hans Dallas ställdes alltså mot Robin Lehner och hans Vegas. Bara en kunde gå till final, så här gick det!

Överraskande nog så var Robin Lehner petad i den första matchen vilket gjorde John Klingberg till den enda Frölundaiten på isen. Det gjorde han med bravur då han inte bara var den enda Frölundaiten utan också matchens enda målskytt. Målet kom efter bara 2:36 av den första perioden, men det blev inga fler mål i matchen heller. 1-0 Dallas och Klingberg.

I match två var Lehner tillbaka i Vegas mål och det gjorde skillnad. För Robin Lehner gjorde det som Robin Lehner gör i slutspel. Han höll nollan. Samtidigt så gjorde hans lag tre mål framåt och de hade kvitterat i matchserien.

Match tre slutade med en 3-2-seger för Dallas, trots ett stort skottövertag för Vegas. Men Anton Khudobin i Dallaskassen höll väldigt hög nivå. Matchen gick till övertid, där den fick ett tidigt avgörande från Alexander Radulov, men kunde ha varit över tidigare än så. Då Lehner räddade det oavgjorda läget i slutsekunderna.

Match fyra var av liknande karaktär där Vegas stod för skottövertaget men Dallas gjorde flest mål. Här var John Klingberg högst inblandad i segern då han sköt det skott som ledde fram till returen som Jamie Benn kunde göra mål på. 2-1 i den matchen och en 3-1-ledning för Dallas Stars.

I match fem var det således vinna eller försvinna som gällde för Robin Lehner och Vegas Golden Knights. Det började också bra för Vegas som gick ifrån till både 1-0 och 2-0. 2-0-målet kom alldeles i början av den tredje perioden och liksom tidigare i matchserien var det Vegas som hade skottövertaget. Men Dallas kom tillbaka och både reducerade och kvitterade. Klingberg stod för assisten till 2-2. Matchen gick sedan till förlängning. Där stod John Klingberg återigen för en assist. Till det mål av Denis Gurianov som avgjorde inte bara matchen utan även matchserien. 3-2 Dallas. 4-1 i matcher. Lehner utslagen. Klingberg till final.

Nu inväntar vi vilket lag som blir Klingbergs och Dallas motståndare i finalen. Mest troligt blir det Tampa Bay Lightning som har en ledning på 3-1 i matcher över New York Islanders.

För Robin Lehner väntar höstlov, innan NHL drar igång igen i november/december. Den stora frågan för honom är om det blir en fortsättning i Vegas som det ryktas om, eller om han går vidare i karriären.

Dallas Stars

John Klingberg 5 GP 1 G 3 A -1 4 PIM (20 GP 3 G 12 A -2 8 PIM)

Vegas Golden Knights

Robin Lehner 4 GP 1-3 2,01 91,5% (16 GP 9-7 1,99 91,7%)

Föregående artikelJ20 startar säsongen starkt
Nästa artikelSektion O – Vänster
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt