torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Inför draften: Daniel Torgersson

Inför draften: Daniel Torgersson

Daniel Torgersson

Född: 2002-01-26 (18 år)
Längd: 190 cm
Vikt: 93 kg
Position: Vänsterforward/högerforward
Klubbfattning: Vänster

Statistik 19/20
SHL 6 G 0 G 0 A 0 PTS 0 PIM
J20 39 GP 26 G 18 A 48 PTS 24 PIM
J18E 1 GP 0 G 1 A 1 PTS 0 PIM
J18A 4 GP 6 G 4 A 10 PTS 4 PIM
J18A PO 1 GP 2 G 1 A 3 PTS 0 PIM

Säsongen 19/20

Daniel Torgersson tog plats i Frölundas J20-lag den här säsongen och var där en spelare som gjorde bra med poäng, särskilt hans 26 mål imponerar. Det ska dock påpekas att han fick spela med väldigt bra spelare på juniornivå som exempelvis Karl Henriksson och Isac Andersson, Torgersson sattes alltså i en position att lyckas. Men han tog också den chans som gavs till honom. Han var också nere och gästspelade i J18 där han gjorde mer än två poäng per match. Det fina spelet ledde till att Torgersson fick göra SHL-debut och han gjorde sex matcher med seniorerna.

Torgersson var också ordinarie i Småkronorna under säsongen där han precis som i Frölunda gjorde poäng. Utöver det användes Torgersson i alla spelformer och fick alltså spela såväl i numerärt under- som överläge.

20/21

Den här säsongen har Torgersson inlett starkt. Han fick spela en del med a-laget under försäsongen och har sedan varit den första J20-spelaren man plockar upp för spel i SHL när seniorerna saknar spelare. I J20 har han fortsatt på den inslagna vägen från ifjol och snittar än så länge mer än en poäng per match.

Draftranking

Torgerssons position är lite utspridd mellan olika draftrankingar. Eliteprospects placerar honom sent i förstarundan medan Future considerations har honom i mitten av andra. Generellt så har Torgersson klättrat på rankingen och ser ut att kunna gå i första-andrarundan, men absolut inte senare än tredje.

Spelarprofil

Styrkor

Torgersson är 18 år ung redan stor som ett hus vilket är en hans styrkor. Det gör det dock också lätt för honom att ta för sig på juniornivå, att dominera vuxna män rent fysiskt kommer inte att bli lika enkelt. Han är en bra skridskoåkare, särskilt för sin storlek, och har ett bra skott. Torgersson har också en förmåga att hitta rätt runt mål för att slå in returer. Han har fina tvåvägsegenskaper och arbetar hårt över hela isen samt är en spelare som kan användas i både PP och PK. Allt som allt är han en väldigt fin komplementsspelare till en skicklig center.

Svagheter

Torgersson är inte den mest kreativa spelaren i laget och kanske inte den som skapar chanserna utan snarare en avslutare på de chanser något annan har skapat. Han är trots sitt skott inte heller den spelaren som har de lenaste handlederna utan går mer på kraft för att göra sina poäng.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt