torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Frölundaiterna i NHL - West Division

Frölundaiterna i NHL – West Division

Dags för del två när vi tar en närmare titt på de Frölundaiter som håller till i NHL. Eller åtminstone försöker hålla till i NHL. Nu lämnar vi Kanada och tar oss istället ner till USA och börjar i väst. I den för säsongen nybildade och tillfälliga West Division. Här finns det en hel del spännande namn, som krigar om ordinarie platser i sina lag.

Att säga vem som är Frölundait är alltid svårt, och subjektivt. Vissa spelare är mer av arten “har spelat i Frölunda” än att man kan säga att Frölunda är “deras” förening i Sverige. Så vissa spelare som har spelat i Frölunda kommer inte med mer än att de nämns lite snabbt.

Anaheim

Jacob Larsson

Jacob Larsson vann SM-guld med Frölunda 2016 och gjorde sedan en till säsong i laget innan han åkte över till Nordamerika på permanent basis. Säsong för säsong har han sedan etablerat sig allt mer i Anaheims lag. Första säsongen innehöll uteslutande spel i AHL och den andra säsongen innehöll NHL-spel än AHL-tid. Ifjol gjorde han 60 matcher i NHL och 5 i AHL. Räkna med att han är en del av Anaheims trupp. Först och främst kommer han att få kampa med Kodie Curran och Christian Djoos om en plats i det tredje backparet.

Christian Djoos sattes efter artikelns publicering upp på waivers. Sedan då valde Detroit att ta över hans kontrakt.

Los Angeles

Carl Grundström
Samuel Fagemo
Jacob Moverare

Här har vi ett spännande läge! Carl Grundström måste passera waivers för att kunna placeras i farmarligan. Hamnar han på waivers kan andra lag i ligan plocka honom och han bör därför kunna vara ganska säker på sin plats i laget. Grusse har spelat med just Samuel Fagemo och HV71-Lias Andersson i en kedja på försäsongen. Nu har Los Angeles också  delat upp sitt lag i A- och B-trupper för att kunna träna på special teams. Kedjan med Grundström-Andersson-Fagemo hör till i just A-truppen. Huvudtränaren Todd McLellan har sagt att laget inte är satt än, och det finns mer erfarna spelare att slå ut om de ska säkra en plats i NHL. Så det kan lika gärna bli så att Fagemo inleder i farmarligan. En som hör till B-truppen är Jacob Moverare, så han ser ut att få inleda i AHL. Men med bra spel där borde han kunna ligga på gränsen för att få testa på NHL-spel redan i år.

Lias Andersson är mer av en HV-spelare än Frölundait. Han är en av spelarna som ligger på gränsen till att ta plats i NHL.

San Jose

Erik Karlsson

Erik Karlsson är fortfarande en väldigt bra ishockeyspelare. När han får vara frisk. Tyvärr har han haft en del skadebekymmer de senaste säsongerna vilket givetvis hämmar hans spel. Men när han väl inte har några känningar så spelar han ishockey på en riktigt hög nivå. Ifjol var han sitt lags fjärde bästa poängproducent, trots att han bara spelade 56 matcher. Spelar tyvärr i ett San Jose som är på nedgång, vilket känns som fel plats för en spelare som Erik Karlsson. Han borde vara någonstans där han kan jaga Stanley Cup istället.

Vegas

Robin Lehner

Marc-André Fleury är kvar, så Vegas Golden Knights har 12 miljoner dollar i caphit på sina två målvakter. Sju för Fleury och fem för Lehner. Det är ganska saftiga pengar och helst så hade nog Vegas hittat ett lag att byta bort Fleury till. För efter Lehners intåg, hans fina slutspel och det nya kontraktet som sträcker sig över säsongen 24/25 så går det ganska säkert att säga att Lehner är förstemålvakt i Vegas. Det går också att säga att han är den målvakt laget kommer att satsa på för ett par säsonger framöver när de jagar Stanley Cup.

Arizona, Colorado, Minnesota och St. Louis är divisionens övriga lag, de har inga Frölundaiter.

Föregående artikelFrölunda nollat
Nästa artikelJ18- och J20-säsongerna är över
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt