torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Frölundaiterna i NHL - East Division

Frölundaiterna i NHL – East Division

Så har vi slutligen kommit till den sista delen där vi tittar till de Frölundaiter som håller till i NHL. Vi avslutar med East Division och de spelare som vi hittar där. Här finns en hel del namn vars kommande säsong blir riktigt spännande att följa.

Att säga vem som är Frölundait är alltid svårt, och subjektivt. Vissa spelare är mer av arten “har spelat i Frölunda” än att man kan säga att Frölunda är “deras” förening i Sverige. Så vissa spelare som har spelat i Frölunda kommer inte med mer än att de nämns lite snabbt.

Boston

Anton Blidh

Anton Blidh har krigat på och jobbat i Nordamerika de senaste fem säsongerna nu. Under den tiden har han skrapat ihop 28 matcher i NHL. Under fjolåret kallades han upp till Boston bara för att sedan bli skadad. Väl tillbaka så fick han inte spela utan satt på läktaren. Han fick inte heller vara med under Bostons slutspelsäventyr. Bruins är ett av ligans bästa lag och oerhört svårt att slå sig in i. Tyvärr ser det för svårt ut för Blidh att göra det även den här säsongen. Så han kommer att hamna i AHL eller Bostons taxi squad, om inte något annat lag plockar upp honom på waivers som han måste gå igenom för att kunna skickas ner.

Buffalo

Rasmus Dahlin
Victor Olofsson

Säsongen 20/21 är Rasmus Dahlins första som senior. Under sina första två år i NHL och Nordamerika har han alltså varit junior. Trots det har han utvecklats till Buffalos bästa back. Han hade ett lite tyngre andraår i ligan där den nye tränaren inte litade riktigt lika mycket på honom som den tränare han hade under sitt första år i ligan. Trots det är han den poängmässigt näst bästa tonårsbacken genom tiderna. Nu har han haft en väldigt lång försäsong (från när ligan stängdes ner till nu) på sig att bygga upp sin kropp. En tyngre och rejälare Rasmus Dahlin borde vara redo att ta NHL med storm.

Victor Olofsson sköt sig in i hjärtat på Frölundas supportrar under två säsonger. Under sin debutsäsong gjorde han succé med Buffalo och sköt 20 mål som rookie. Kommer att tillhöra Buffalos mer offensivt potenta kedjor och ha en plats som skytt i Power Play. Ett PP det förmodas spraka om och där Dahlin givetvis är med.

New Jersey

Andreas Johnsson

Kanske den Frölundait vars säsong är mest intressant att följa på förhand. Andreas Johnsson byttes bort från Toronto till New Jersey under sommaren. Bort från ett Toronto med stenhård offensiv konkurrens. I New Jersey är situationen annorlunda. Här kommer Johnsson att kunna kliva rakt i lagets topp-6 och få en offensiv roll. Det ser ut att till en början kunna bli bredvid stortalangen Jack Hughes. Hur Johnssons säsong utvecklar sig blir väldigt kul att följa, chansen finns för ett stort genombrott här. Om han klarar av att axla det ansvar han får.

Philadelphia

Erik Gustafsson gjorde två säsonger i Frölunda, men känns mer Djurgårdsstämplad så att säga. Slog till med 60 poäng 18/19 men hade inte samma framgång ifjol. Skrev lite överraskande på för Philadelphia där det blir svårt att få en framträdande roll.

Washington

Henrik Lundqvist
Lars Eller

Alla har väl följt Henrik Lundqvists tråkiga historia under hösten. Utköpt från sitt New York Rangers så valde han att istället skriva kontrakt med Washington. Men innan han hunnit inleda sitt nästa kapitel i karriären tog det slut. Man upptäckte att han hade ett hjärtfel som behövde opereras. Operationen har nu genomförts och gått bra. Men Lundqvist förväntas inte spela något den här säsongen. Om han går i pension eller inte har han inte klargjort ännu. En som däremot kommer att spela i Washington är Lars Eller. Dansken går in på sin femte säsong i huvudstadslaget där han är en stabil tredjecenter.

Divisionens övriga lag är New York Islanders, New York Rangers och Pittsburgh, men inget av dem har några Frölundaiter.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt