torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL Frölundaiterna i NHL - Central Division

Frölundaiterna i NHL – Central Division

Vi går vidare och tar en titt på de Frölundaiter som håller till i Central Division den kommande NHL-säsongen. Det är rätt skralt med Frölundaiter här, men det finns en del spelare som har spelat i Frölunda.

Att säga vem som är Frölundait är alltid svårt, och subjektivt. Vissa spelare är mer av arten “har spelat i Frölunda” än att man kan säga att Frölunda är “deras” förening i Sverige. Så vissa spelare som har spelat i Frölunda kommer inte med mer än att de nämns lite snabbt.

Chicago

Här finns både Mattias Janmark och Tim Söderlund, som inte direkt kan stämplas som Frölundaiter. Janmark är AIK:are och Söderlund SAIK:are. Janmark kommer att spela i NHL och Söderlund harva vidare i farmarligorna.

Dallas

John Klingberg

Den enda egentliga Frölundaiten i Central Division, men vilket Frölundait det är. John Klingberg är en av Sveriges och Frölundas starkast lysande stjärnor just nu. Den skridsko- och puckskicklige backen ledde sitt Dallas hela vägen till Stanley Cup-final i somras. Hade det inte varit för att Victor Hedman gjorde ännu fler poäng så hade Klingberg slagit poängrekord för svenska backar i ett slutspel. Är extremt viktig för sitt Dallas och deras spel i numerärt överläge. Men han har med åren blivit en allt mer allround back som kan användas i alla situationer på isen.

Detroit

Gustav Lindström som under sin enda säsong med Frölunda vann guld hittar vi i Detroit, men han är mer av Almtunas spelare i Sverige. Han fick testa på NHL-spel ifjol och borde kunna få några matcher även i år, givet Detroits svaga backuppsättning. Tidigare Frölundajunioren Victor Brattström har kontrakt med Detroit, men är utlånad till finska KooKoo.

Florida

Alexander Wennberg gjorde en säsong med VF, men är mer djurgårdare. Han hoppas på en nytändning i Florida efter ett par tunga år i Columbus som efter säsongen köpte ut honom från hans kontrakt.

Carolina, Columbus, Nashville och Tampa Bay är divisionens övriga lag. Samtliga saknar Frölundaiter eller spelare med Frölundakoppling.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt