torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey NHL De gick vidare i Stanley Cup-slutspelet

De gick vidare i Stanley Cup-slutspelet

Nu har den första rundan efter play-in-spelet klarats av i spelet om Stanley Cup, konferenskvartsfinalerna eller åttondelsfinalerna. Sju Frölundaiter var med i det här stadiet på slutspelet, så här gick det för dem och deras lag.

Montreal Canadiens

(2-4 mot Philadelphia Flyers)

Christian Folin Inga matcher spelade
Artturi Lehkonen 6 GP 0 G 1 A -2 8 PIM (10 GP 1 G 3 A +4 8 PIM)
Tolfteplacerade Montreal skrällde som sagt rejält mot femman Pittsburgh när de slog ut dem med 3-1 i matcher. I slutspelets första riktiga runda fick de återigen Pennsylvania-motstånd. Alltså i form av Philadelphia Flyers, ett lag som har målats upp som en av de stora favoriterna efter sitt starka spel i seedningsgruppen. Det blev också övermäktigt motstånd för Montreal som förlorade med 2-4 i matcher. Men de gav ändå Philadelphia något att bita i då tre av förlusterna var med uddamålet.

För Christian Folins del såg det ut som det gjorde under play-in-spelet. Han fick följa det hela från läktaren. Artturi Lehkonen fortsatte dock att finnas på isen under slutspelet för Montreal. Som tidigare i slutspelet fick han bra med istid, och slet rejält i spel i numerärt underläge. Han hade dock inte samma offensiva utdelning som i play-in-spelet.

Washington Capitals

(1-4 mot New York Islanders)

Lars Eller 4 GP 0 G 0 A -5 2 PIM (5 GP 0 G 1 A -5 2 PIM)
Washington vann en match och förlorade två i seedningsspelet. Kanske var det ett tecken på vad som skulle komma i konferenskvartsfinalen. För de åkte ut med buller och brak mot New York Islanders, vilket inte var riktigt väntat. Det är ingen enorm skräll att Islanders vann, men att de gjorde det så klart trodde nog ingen på förhand.

Lars Eller missade den första matchen och när han var tillbaka till den andra så var han inne på lagets fyra baklängesmål i spel 5-mot-5. Ingen vidare rolig start och det blev som sagt inte mycket roligare heller. Eller hade en lite större roll än normalt då Nicklas Bäckström blev skadad och missade några matcher. Dansken gick trots det poänglös ur matchserien.

Dallas Stars

(4-2 mot Calgary Flames)

John Klingberg 6 GP 1 G 5 A +5 0 PIM (8 GP 1 G 6 A +3 2 PIM)
Seedningsspelet gick sådär för Klingberg och Dallas som blev trea i Western Conference. De inledde lite skakigt mot Calgary och låg under med både 0-1 och 1-2 i matcher innan det hela tog fart. Man vände till 4-2 och avancemang, bland annat genom att vända 0-3 till 7-3 i den sjätte och sista matchen.

Klingberg var en stor del i Dallas framfart och producerade ordentligt från sin blålinje. Bland annat låg han bakom såväl kvitteringsmålet (med tolv sekunder kvar) som segermålet (16 minuter in på förlängningen) i match fyra där Dallas kvitterade till 2-2 i matcher. Utan den kvitteringen hade laget legat under med 1-3 och varit nära att bli utslagna ur slutspelet. Klingberg ser het ut och verkar vara redo att ta Dallas långt.

Vancouver Canucks

(4-2 mot St. Louis Blues)

Loui Eriksson 5 GP 0 G 0 A +0 2 PIM (8 GP 0 G 0 A -1 4 PIM)
Oscar Fantenberg 6 GP 0 G 0 A +0 2 PIM (9 GP 0 G 0 A +1 2 PIM)
Efter att ha slagit ut Minnesota ställdes Vancouver mot de regerande mästarna St. Louis Blues. En tuff uppgift för ett ungt lag som Vancouver. Men ledda av en fantastisk Elias Pettersson gjorde de mer än vad man kanske kan förvänta sig och skickade ut St. Louis med 4-2 i matcher, vilket är första gången de har vunnit en slutspelsserie sedan 2011.

Som tidigare är det i mindre glamorösa roller som Eriksson och Fantenberg spelar. Men att den typen av rollspelare gör vad de ska och gör det bra är oerhört viktigt för att ett lag ska kunna gå långt. Det är också något som uppskattas enormt av lagkamrater. När Eriksson spelar är han en av lagets mest använda spelare i numerärt underläge.

Vegas Golden Knights

(4-1 mot Chicago Blackhawks)

Robin Lehner 4 GP 3-1 2,20 90,5% (6 GP 5-1 2,44 90,4%)
Chicago skulle inte ens ha spelat slutspel egentligen. Så de bytte bort Robin Lehner till Vegas. Nu ställdes Chicago mot Vegas, och Lehner, i den första rundan av slutspelet. Så det kan bli. Favorittippade Vegas hade inga större problem med att avfärda Chicago utan vann med 4-1 i matcher.

Robin Lehner ser verkligen ut att vara lagets förstemålvakt nu. Han stod fyra av fem matcher trots att Marc-André Fleury klev in och storspelade i den matchen han fick. Då Vegas generellt sett var mycket bättre än Chicago var det inte alltid som Lehner hade så mycket att göra, vilket kan vara svårt för en målvakt att hantera. Han hade också två matcher där hans räddningsprocent inte var den bästa. Men han ser som sagt ut att vara Vegas förstaval i kassen och är kanske den Frölundait med bäst chans att gå hela vägen.

Nu har vi alltså fyra Frölundaiter kvar som har chans att vinna Stanley Cup och alla håller till i Western Conference. Här är matchserierna ni ska följa om ni vill ha lite koll på hur våra gubbar klarar sig:

VegasVancouver
(Lehner) (Eriksson, Fantenberg)

Colorado – Dallas
(Klingberg)

 

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt