torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag World Hockey Under-17 Challenge 2019 – VF Edition

World Hockey Under-17 Challenge 2019 – VF Edition

Vi har en hel del landslagshockey igång nu under SHL-uppehållet och den mest prestigefyllda av turneringarna är World Hockey Under-17 Challange, ”inofficiella U17-VM”. Det är inte en landslagsturnering som är sanktionerad av IIHF utan av Hockey Canada och lagen är således lite annorlunda mot en ren landslagsturnering, här ställer Kanada upp med flera lag. Sverige har vunnit turneringen som lockar världens bästa U17-spelare 2013 och 2016. Fyra Frölundaiter var alltså med, Simon Edvinsson, Liam Dower Nilsson, Fabian Lysell och Ludwig Persson.

Sverige spelade i en grupp med Finland, Kanada Röd och Ryssland. Sverige inledde med att besegra Finland med 6-4 och Kanada Röd med 4-2 innan man förlorade den avslutande matchen mot Ryssland med 4-5. Det räckte dock till en gruppseger och en Tjeckien som kvartsfinalmotståndare. Där blev det en överraskande 1-5-förlust och istället för semifinal fick Sverige spela en placeringsmatch mot Kanada Röd. Den gick inte heller något vidare utan man fick se sig besegrade med 2-6. Det gav en slutlig sjätteplats i turneringen.

Simon Edvinsson

Lag
G
A
PIM
Finland
0
1
0
Kanada Röd
0
1
0
Ryssland
0
2
0
Tjeckien
0
1
0
Kanada Röd
0
0
0
Totalt
0
5
0

En av lagets ledande backar och faktiskt tvåa i den interna poängligan med sina fem assist på fem matcher, det gav också en delad tredjeplats i backarnas poängliga. Fick beröm av självaste Bob McKenzie för sitt spel i den första matchen mot Kanada Röd.

Liam Dower Nilsson

Lag
G
A
PIM
Finland
0
1
0
Kanada Röd
0
0
2
Ryssland
0
0
0
Tjeckien
0
0
0
Kanada Röd
1
0
0
Totalt
1
1
2

Dower Nilsson användes lite märkligt av landslagsledningen då han tvingades ut på kanten istället för att spela på sin naturliga position som center. Inte heller fick han spela ihop med Fabian Lysell trots att de spelar ihop i J18 och där öser in poäng tillsammans. Istället blev det en mer tillbakadragen roll vilket speglas i poängproduktionen.

Fabian Lysell

Lag
G
A
PIM

Finland
3
0
0

Kanada Röd
0
2
4

Ryssland
1
0
0

Tjeckien
1
0
2

Kanada Röd
0
0
0

Totalt
5
2
6

Turneringens spelare för Sverige som inledde stekhett med ett hattrick mot Finland och ledde tidigt i turneringen i poängligan. Sveriges enda målskytt i den överraskande kvartsfinalförlusten. Vann den interna poängligan. De spelare som gjorde fler poäng än Lysell spelade antingen i USA eller Ryssland som gick till final och därför hade en match mer spelad än övriga lag.

Ludwig Persson

Lag
G
A
PIM

Finland
0
1
0

Kanada Röd
1
1
2

Ryssland
0
0
0

Tjeckien
0
0
0

Kanada Röd
1
0
0

Totalt
2
2
2

Spelade turneringen igenom i en offensiv roll precis som han gör till vardags i J18 och producerade också framåt. Delad trea i den interna poängligan vilket alltså ger en Frölundait på första, andra och tredje plats.

Totalt sätt kan man knappast vara nöjd med att Sverige inte blir bättre än sexa, men våra gubbar kan man knappast klaga på. Framtiden ser ljus ut.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt