fredag, 5 mars 2021
Hem Hockey Landslag Max Friberg stack ut för Tre Kronor

Max Friberg stack ut för Tre Kronor

Frölunda hade många spelare på landslagsuppdrag under landslagsuppehållet om vi räknar såväl seniorer som juniorer. Tyvärr stod det snabbt klart att det fanns coronafall i både Juniorkronorna och Småkronorna. Så hastigt men inte så lustigt blev deras finnkamper lagda på is. Men de fyra seniorerna, Niklas Rubin, Mattias Norlinder, Jesper Sellgren och Max Friberg fick i alla fall spela sina matcher i Karjala Tournament.

Dessvärre blev det ingen rolig historia för Johan Garpenlöv och hans mannar, 1-3 mot Tjeckien, 1-2 mot Ryssland efter straffar och 2-3 mot Finland. Sämst i turneringen, med andra ord.

Niklas Rubin fick stå två av matcherna, men det blev inga vidare resultat för honom. I SHL har han varit en av de bästa hittills men i Karjala fick han släppa förbi sig tre mål i vardera match och räddningsprocenten blev inte bättre än 86,1%. Mattias Norlinder begränsades till två matcher han med. I turneringens andra match utgick han nämligen med en axelskada. Exakt hur allvarligt det är har Frölunda inte gått ut med än.

Jesper Sellgren spelade i alla tre matcher men kom inte med i poängprotokollet. Han hade dock fem skott på mål men gick -1 i +/-. Max Friberg var den Frölundait som stod ut mest, med sina två mål var han Tre Kronors bästa målskytt. Trots att han är ytterforward fick han också ta några tekningar och hade faktiskt bäst tekningsprocent i Tre Kronor. Han var också assisterande lagkapten under turneringens gång.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt