torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag JVM: Snipp snapp snyft

JVM: Snipp snapp snyft

Efter två tunga förluster mot Ryssland respektive USA i de sista gruppspelsmatcherna stod det klart att Finlands lejonungar skulle stå för Juniorkronornas motstånd i kvartsfinalen. Två lag som kom från jobbiga nederlag mot Nordamerikanskt motstånd. Finland fick en smakstart på matchen efter att Noel Gunler på tennisserve slagit ut pucken över plexiglaset men lyckades inte åstadkomma allt för mycket i det numerära överläget. Efteråt följde en lång och sömnig period med ställningskrig då ingetdera av lagen ville göra något misstag och var mer rädda att förlora matchen än att spela för att vinna. Den som bröt dödläget var Lucas Raymond efter att Theodor Niederbach checkat fast pucken nere i sarghörnet och tvingat den finska backen att slänga iväg pucken till Albert Johansson som passade Raymond, Raymond såg ut att leta pass tillbaka till Johansson men avlossade istället ett kliniskt avslut som den finska keepern Kari Piiroinen inte hann reagera på innan pucken var förbi honom i nätet.

Sveriges andra mål i matchen var det också Frölundaprägel på, signerat firma Elmer Söderblom och Raymond, precis som i matchen mot Tjeckien hittade Raymond Söderblom framför mål i PP, och Söderblom gjorde sin patenterade mellan benen och upp i krysset dragning. Löjligt vackert även den här gången.

Andra perioden var en lång pina att följa ur svenskt perspektiv, Finland dominerade och Raymond blev fult crosscheckad borta från spelet, bara för att komma tillbaka in i matchen och direkt få en puck i ansiktet. Finland reducerade och i tredje perioden kom både kvittering och avgörande 3-2 i slutminuten. Elmer Söderblom stod för flera offensiva försök och blockerade förgäves ett tungt skott strax innan Finlands 3-2 mål, Söderblom blev vald till matchens lirare för Sverige, för andra gången i turneringen. Theodor Niederbach fick äntligen axla rollen som förstacenter och gjorde det väldigt bra, till trots med Djurgårdssänket på ena kanten. Lucas Raymond gjorde allt vad han kunde men det hjälpte inte mycket när resten av laget bortsett från Frölundakompisarna och några få till i laget var på samma nivå. JVM slut för svensk del för den här säsongen.

Lucas Raymond – 1 G 1 A 0 PIM
Elmer Söderblom – 1 G 0 A 0 PIM
Theodor Niederbach – 0 G 0 A 0 PIM
Gustav BerglundSpelade inte

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt