torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag JVM: Frölundaprägel på ny seger

JVM: Frölundaprägel på ny seger

JVM inleddes med en fin 7-1-seger mot Tjeckien och i natt var det dags för spel igen. Österrike stod för motståndet och det blev som förväntat en ny seger för Juniorkronorna. Den här gången skrevs siffrorna till 4-0, men de kunde ha varit större. Juniorkronorna vann nämligen skott med så mycket som 65-6!

Den här gången var alla Frölundaiter med på isen, Lucas Raymond, Elmer Söderblom, Theodor Niederbach och Gustav Berglund. Tre av dem skulle också komma med i poängprotokollet. Först att göra det var Lucas Raymond och Theodor Niederbach. Niederbach styrde nämligen in Sveriges 2-0-mål vilket Raymond hade andraassisten på.

Raymond hade också en otäck situation där han föll in i sargen med huvudet före, men han klarade sig som tur var utan skada.

Gustav Berglund gjorde sin första match i turneringen och fick också göra sin första poäng. Han hade en assist på 3-0-målet. Lucas Raymond blev också målskytt när han avslutade målskyttet i matchen. Återigen en säker seger för Sverige och även den här hade Frölundaprägel. Men nu är det dags för tuffare motstånd. Först väntar Ryssland och sedan USA. Detta dessutom två dagar i följd. 03:30 börjar matcherna, 31 december respektive 1 januari.

Lucas Raymond – 1 G 1 A 0 PIM
Elmer Söderblom – 0 G 0 A 0 PIM
Theodor Niederbach – 1 G 0 A 0 PIM
Gustav Berglund – 0 G 1 A 0 PIM

Föregående artikelAndra raka mot Rögle
Nästa artikel4-1 i årets sista match

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt