torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag JVM: Frölundamål mot Tjeckien

JVM: Frölundamål mot Tjeckien

Igår var det så äntligen dags. Premiär i JVM för Juniorkronorna. Med i truppen finns som ni vet fyra Frölundaiter i form av Lucas Raymond, Elmer Söderblom, Theodor Niederbach och Gustav Berglund.

I premiärmatchen mot Tjeckien spelade Raymond i en kedja med Alexander Holtz och Albin Sundsvik. Theodor Niederbach och Elmer Söderblom kamperade ihop och hade Emil Heineman som tredje, ja, man. Gustav Berglund fick tyvärr inte spela matchen. Det hela slutade i alla fall med en seger för Juniorkronorna, en stor en. Hela 7-1 blev slutresultatet och Frölundaiterna var inblandade i det hela.

De på förhand största stjärnorna Raymond och Holtz landade totalt på en poäng. Det var en assist från Raymonds klubba. Raymond tycktes lite frustrerad över de i stort uteblivna poängen, men han hade väldigt vassa underliggande siffror i spel fem-mot-fem. Räkna med att det kommer att komma fler poäng från Lucas klubba i turneringen.

Theodor Niederbach blev målskytt i matchen när han satte 4-1 i slutet av den andra perioden. Men den stora behållningen var Elmer Söderbloms 5-1-mål. Med sina 202 cm och 108 kilo är Söderblom en bjässe på isen. Det hindrar honom inte från att ha silkeslena händer. För hans mål var en teknisk uppvisning av hög klass och det gav svallvågor i hockeyvärlden. Dessutom assisterade han till Niederbachs mål. Raymonds assist kom på just detta 5-1-mål.

Summa summarum var det en bra start för Juniorkronorna och en bra start för Frölundaiterna.

Lucas Raymond – 0 G 1 A 0 PIM
Elmer Söderblom – 1 G 1 A 0 PIM
Theodor Niederbach – 1 G 0 A 0 PIM
Gustav BerglundSpelade inte

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt