måndag, 1 mars 2021
Hem Hockey Landslag Fyra uttagna i Tre Kronor

Fyra uttagna i Tre Kronor

Idag presenterade Johan Garpenlöv sin första landslagstrupp som förbundskapten för Tre Kronor. Den innehåller fyra Frölundaiter i form av Niklas Rubin, Mattias Norlinder, Jesper Sellgren och Max Friberg. Tre Kronor kommer att åka till Finland för att spela Karjala Tournament 5-8 november där de kommer att spela mot Ryssland, Tjeckien och Finland som vanligt.

Debutanterna

Kungsbackasonen Niklas Rubin har haft en väldigt bra start på säsongen, där han har lett VF till seger i fem av sju matcher. I tre av dem har han hållit nollan och statistiskt sett är han en av ligans bästa målvakter hittills. Niklas Rubin har aldrig tidigare representerat Tre Kronor utan det här blir hans första landslagsframträdande. Rubin är en av två målvakter i truppen.

Mattias Norlinder är ytterligare en Tre Kronor-debutant som Frölunda bidrar med i truppen. Den unge, offensive backen gör sin första seniorsäsong men får alltså redan göra debut i seniorlandslaget redan nu. Ifjol var faktiskt första gången han var med i landslagssammanhang överhuvudtaget när han spelade med Juniorkronorna. Utvecklingen har gått fort framåt för Norlinder. På tolv matcher har han endast gjort ett mål och en assist, men han har ändå lyckats charma förbundskaptenen med sina offensiva räder.

Mattias Norlinder

Veteranerna

En som däremot inte är debutant är Jesper Sellgren som de två föregående säsongerna har varit med och spelat i landslaget. Sellgren fick mycket beröm för sin utveckling i det offensiva spelet sedan han kom till Frölunda när Garpenlöv motiverade uttagningen. Av sju backar i landslagstruppen kommer alltså två från Frölunda.

Inte heller energiknippet Max Friberg gör sitt första framträdande i Tre Kronor, det gjorde han under förra säsongen då han var med i en av landslagsturneringarna. Max har inlett den här säsongen med att göra sju poäng på elva matcher, utöver sina alltid lika utmärka arbetsinsatser. Det är en klar höjning av poängsnittet mot tidigare säsonger.

Totalt fyra Frölundaiter uttagna i Tre Kronor alltså. Spelare som nu får chansen att visa att de ska vara med i en VM-turnering framåt våren. Vi får också se det här som en kvalitetsstämpel på laget när såpass många har blivit uttagna.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt