torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag Fyra Frölundaiter får spela JVM

Fyra Frölundaiter får spela JVM

Så var den klar, JVM-truppen. Igår fick sex spelare lämna och idag fick ytterligare en spelare besked om att han inte tagit plats. Bland de sex som fick beskedet igår så fanns Frölundas Simon Edvinsson samt ex-Frölundaiterna Isac Andersson och Hannes Kollén med. Det innebär alltså att Edvinsson kommer att kunna finnas med som en av åtta backar när Lennström lämnar och Elliott tar en sväng hos familjen i Kanada.

Det lämnar oss alltså med fyra Frölundajuniorer som har imponerat nog på förbundskapten Montén (som får hjälpa till hemifrån) för att ta en plats i truppen. Det handlar om denna kvartett:

Lucas Raymond, Elmer Söderblom, Theodor Niederbach och Gustav Berglund.

Raymond stjärnan, Berglund överraskningen

Att Raymond och Söderblom skulle ta plats var rätt väntat från start, det enda osäkerhetsmomentet var Söderbloms fot. Raymond kommer att vara en av lagets och JVMs stora stjärnor. Söderblom blir nyttig med sin storlek och det blir spännande att se honom mot juniormotstånd, ifjol gjorde han 55 poäng på 36 matcher i J20 SuperElit.

Niederbach var lite mer osäker på förhand, han var inte uttagen från början i den sista turneringen inför JVM utan kom med som reserv till den. Men när Karl Henriksson och William Eklund föll bort på grund av Covid så låg manegen krattad för en plats i truppen. Det har nu till och med blivit mer än så. Niederbach har tränat i en kedja med Raymond och Alexander Holtz vilket alltså innebär att han nu har platsen som förstecenter.

Gustav Berglund är den stora överraskningen när det kommer till Frölundaiter i JVM-truppen. Han är en av åtta backar i truppen och det sista namnet som fick lämna idag var ingen mindre än Helge Grans, som har spelat hela säsongen med Malmö i SHL. Det är ingen dålig prestation av Berglund som är utlånad till Västerås i HockeyAllsvenskan. Nu får han först och främst tampas med Alex Brännstam och Ludvig Hedström om platserna som sjätte-sjundeback i laguppställningen.

Föregående artikelFörlust hemma mot Malmö
Nästa artikelLennström lämnar
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt