torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag Fröundaiterna med JVM-chans

Fröundaiterna med JVM-chans

Här är de, alla de Frölundatalanger som har tagits ut till den förtrupp som ska på läger inför JVM. Hur många som tar sig hela vägen får vi se men åtminstone två av dem kan vi se som klara. Det handlar om Karl Henriksson och Lucas Raymond. Närmast därefter har vi Elmer Söderblom och Theodor Niederbach. Övriga ska nog ses som outsiders.

Simon Edvinsson

Edvinsson är en av mest talangfulla spelarna i 03-kullen i Sverige. Trots sin unga ålder har han redan fått göra SHL-debut. Han har också tagit en stor roll i Frölundas J20 trots att han är den yngsta backen i truppen. Hur stor chans han har att ta plats i JVM-truppen handlar mycket om vad som händer med backar som Philip Broberg, Victor Söderström och Tobias Björnfot. Om deras NHL-lag låter dem spela JVM blir förmodligen konkurrensen lite för tuff för att Edvinsson ska få plats. Om inte så är chanserna klart större. Skulle han ändå ta sig hela vägen till JVM blir det förmodligen i en mindre roll.

Gustav Berglund

Förra säsongen gjorde Berglund åtta matcher i SHL med Frölunda. Nu under sin sista juniorsäsong håller han till i Västerås på lån. Där har han spelat 16 matcher och gjort två assist. Han har varit med Juniorkronorna tidigare under säsongen men inte spelat några matcher då de ställts in på grund av Covid. Liksom för Edvinsson så är Berglunds JVM-chanser beroende av NHL-spelarna. Han toppar förmodligen inte namn som Grans, Wallinder och Johansson när det kommer till platserna bakom NHL-spelarna. Utmanar om en av de sista platserna i truppen.

Lucas Raymond

Med största sannolikhet ett av de namn som förbundskapten Montén skrev ner först. Raymond är tillsammans med Alexander Holtz en av de stora stjärnorna i 02-kullen. Spelade JVM redan ifjol och är självskriven i truppen. Kommer att få en väldigt stor roll i laget och vara en av de bärande offensiva spelarna med mycket istid i både 5v5 och Power Play. Har tagit för sig allt bättre på seniornivå och borde vara redo att vara en av JVMs bästa spelare även om många bra lirare från andra länder ser ut att kunna vara med.

Lucas Raymond

Karl Henriksson

Ytterligare ett namn som är självskrivet i truppen. Har varit center till Raymond och Holtz i landslaget under en längre period. Det kan bli så att den trion splittras nu men Henriksson kommer förmodligen fortsatt att kampera ihop med Raymond i sådana fall. En klok spelare och passningsläggare som kanske inte kommer vara den som syns mest på isen. Men han kommer att vara väldigt viktig för Sverige i JVM.

Elmer Söderblom

Förtruppens största spelare med sina 200 cm och 103 kg. Sitter på ett unikt paket med egenskaper då han har fin skridskoåkning och klubbteknik för sin storlek. Var på gång att etablera sig på allvar i SHL när han drabbades av en fotskada. Utan skadan hade han förmodligen varit ganska säker på att ta en plats. Nu får vi se om han hinner läka och komma i spel i tid för att göra sig rättvisa på lägret och i ett eventuellt JVM. Kommer han med så blir han en nyttig spelare för Sverige då han är mångsidig och kan användas i såväl PP som PK.

Theodor Niederbach

Kanske det mest spännande namnet. Var inte tänkt att vara med i den sista fyrnationsturneringen inför JVM men kom med genom skador på andra spelare. Sedan spelades inte turneringen på grund av Covid. Så frågan är hur mycket som Montén ser honom som en spelare för JVM. Av tradition brukar svenska förbundskaptener vilja ha säkra men lite tråkiga tvåvägscentrar längre ner i hierarkin. Vågar Montén satsa på den mer offensivt lagde Niederbach som tredjecenter bakom Karl Henriksson och William Eklund? Eller är han för feg för det?

Theodor Niederbach

Ex-Frölundaiter

Hannes Kollén

Har VF som moderklubb och spelade i föreningen fram tills ifjol. Tanken var att han skulle spela i NAHL i USA men han hamnade istället i Karlskronas J20. Har varit med Juniorkronorna tidigare under säsongen vilket var hans första landslagsframträdande sedan U16-nivån. Utmanar först och främst om en plats som tredjemålvakt. Etta och tvåa blir förmodligen Hugo Alnefelt och Jesper Wallstedt.

Isac Andersson

Den Lysekilsfödde talangen spelade i Frölunda från U16 upp till J20 innan han bytte till Mora och HockeyAllsvenskan inför den här säsongen. Öste in poäng med J20 ifjol och har hittills gjort tre poäng på tolv matcher under sin första säsong på seniornivå. Spelade landslagshockey under både 18/19 (för U18) och 19/20 (för U19) och har varit uttagen till Juniorkronorna tidigare den här säsongen. För Andersson handlar det först och främst att slåss om en i tredje-fjärdekedjorna.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt