måndag, 1 mars 2021
Hem Hockey Landslag Frölundajuniorer ska Finnkampa

Frölundajuniorer ska Finnkampa

Covidpandemin sätter sina spår även när det kommer till landslagshockeyn. Vanligtvis så får de yngre landslagen spela turneringar mot flera andra juniorlandslag. Nu skalar man ner på det och såväl Småkronorna som Juniorkronorna ägnar sig åt Finnkamper i november istället.

Småkronorna/U18

Småkronorna kommer att hålla sin Finnkamp i Vierumäki, 3-7 november. Där kommer de att spela tre matcher mot Finlands U18-landslag, matcherna spelas 5, 6 och 7 november. Frölunda är det lag som har med flest spelare då 5/22 spelar i Frölunda. Här är spelarna som är med.

Viggo Andrén
J20NS 6 GP 4.20 GAA 86.4 SVS%

Fabian Lysell
J20NS 10 GP 3 G 10 A 8 PIM

Liam Dower Nilsson
J20NS 10 GP 4 G 9 A 6 PIM
J18R 2 GP 4 G 0 A 2 PIM

Noah Hasa
J20NS 12 GP 1 G 1 A 6 PIM
J18R 2 GP 2 G 1 A 0 PIM

Ludwig Persson
J20NS 11 GP 4 G 9 A 6 PIM
J18R 3 GP 2 G 2 A 0 PIM

Andrén är en av två målvakter i truppen och är den av målvakterna som har spelat mest för Frölundas J20 hittills. I övrigt är det anfallare som är med i truppen. Lysell, Dower Nilsson och Persson har alla varit framträdande spelare i 03-generationen i några säsonger. Nu gör alla tre sin första säsong som ordinarie i J20 och de har också inlett säsongen med att producera poäng där. Noah Hasa är en lite annan typ av spelare, stöpt i ungefär samma form som Nicklas Lasu. Liksom de övriga är det hans första säsong i J20 och redan nu är han utsedd till assisterande kapten.

Juniorkronorna/U20

Det är alltså en Finnkamp som gäller även för Juniorkronorna, det är dessutom den sista landslagssamlingen inför JVM. De kommer att ha sin samling 2-7 november och hålla till i Malmö. I tre matcher kommer de att ställas mot Finland, 5, 6 och 7 november. Även här ser vi fem Frölundaiter i truppen. Återigen är Frölunda det lag med flest spelare uttagna i truppen. Då saknar den ändå Daniel Torgersson som är skadad och överraskande nog Theodor Niederbach som definitivt är bra nog att bli uttagen.

Gustav Berglund
HA 7 GP 0 G 2 A 4 PIM

Simon Edvinsson
J20 NS 9 GP 1 G 3 A 10 PIM

Lucas Raymond
SHL 10 GP 3 G 2 A 4 PIM

Karl Henriksson
SHL 8 GP 0 G 2 A 2 PIM

Elmer Söderblom
SHL 6 GP 0 G 0 A 0 PIM
J20 NS 4 GP 2 G 2 A 0 PIM

Två backar och tre forwards, vi skulle kunna få se en hel Frölundafemma i Juniorkronorna men det är nog inte särskilt troligt. Vi får nämligen förmodligen fortsatt se en förstakedja med Karl Henriksson, Lucas Raymond och Djurgårdens Alexander Holtz, ett väldigt vasst vapen på juniornivå. Även tvåmetersmannen Söderblom är med och han bör kunna göra skillnad offensivt på juniornivå. Trevligt nog får vi också se backarna Gustav Berglund och Simon Edvinsson i truppen. Berglund gör sin första säsong i ett seniorlag där han spelar för Allsvenska Västerås. Edvinsson är en av två 03or i truppen där de äldsta spelarna är två år äldre, det är en rätt stark bedrift. Han hoppar alltså över att spela med U18-landslaget (i alla fall för tillfället), som back dessutom. Kanske kan det räcka hela vägen till JVM?

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt