torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Landslag Channel One Cup

Channel One Cup

Eftersom att Frölunda är vidare i CHL så ingår det inga nuvarande Frölundaiter i den landslagstrupp som idag presenterades av Johan Garpenlöv. Returmötet i CHL-kvartsfinalen spelas den 10 december och den första matchen i Channel One Cup spelas den 12 december. Det blir helt enkelt för tajt mellan de båda turneringarna för att Frölundaspelare ska kunna vara med. Säga vad man vill om CHL, men nu behöver vi inte riskera att få spelare skadade när de är iväg med landslaget. Det ingår dock några få spelare i truppen som tidigare i karriären har spelat i den rödgröna tröjan.

Lasse Johansson, guldmålvakten från -16, får för andra säsongen i rad dra på sig Tre Kronors gulblåa dress. Han är fortsatt andremålvakt bakom Ilya Sorokin i CSKA Moskva och gör återigen en stark säsong bakom den ryske talangen. 1.51 GAA och 92.7 SVS% är fina siffror om än inte lika överjävliga som förra säsongen. Egentligen är det nästa säsong man går och väntar på när det gäller Lasse. Sorokin lämnar förmodligen Ryssland i sommar för att spela i NHL istället, väljer CSKA då att satsa på Lasse eller tar de in någon annan utifrån? Ser vi ändå till den här säsongen så har Johansson en stor möjlighet att vinna Gagarin Cup igen, CSKA är fortsatt ett av KHLs bästa lag.

Henrik Tömmernes, ytterligare en guldhjälte från -16 ska alltså vara med och spela med Tre Kronor. Tömmernes har haft en skadedrabbad säsong och har begränsats till 17 matcher. Han leder trots det den interna poängligan för backar i Genève-Servette med sina 14 poäng. En hel säsong med det poängsnittet skulle ge honom 41 poäng, att jämföra med de 27 poäng han gjorde förra säsongen. Tömmernes har tagit ett kliv till den här hösten vilket gör skadebekymren extra tråkiga.

Att även Swikstrand blivit uttagen går vi inte närmare in på än så här.

Ingen av de forwards som har tagits ut går direkt att sätta Frölundastämpel på. Gustav Rydahl gjorde tre säsonger i VFs organisation, men han är en FBKare mer än något annat.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt