torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Talang lämnar Frölunda

Talang lämnar Frölunda

Det har spekulerats en del i media om en nära förestående övergång till Luleå för J20-spelaren Fabian Lysell. Nu är det också klart att Lysell lämnar Göteborg för Norrland.

Övergången har inte varit helt okänslig. Dels är Luleå en modern rival till Frölunda och dels har inte allt skötts helt snyggt. Fabian Lysell åkte upp och tränade med Luleå utan VFs vetskap tidigare i veckan. Situationen i J20-laget verkar inte heller ha varit helt gnisselfri då Lysell varit missnöjd med den istid han fått och med hur mycket (eller lite) han har fått vara med a-laget, vilket Raka puckar har rapporterat om.

Det rimmar illa med Frölundas strategi att skynda långsamt och inte slänga in unga spelare i SHL om de inte är redo för det. Det fanns dessutom fler juniorer före Lysell i kön till a-laget vilket vi får anta gjorde situationen ohållbar i längden.

Så här kommenterar akademichefen Mikael Ström det hela till GP:
– Vi tappar en duktig hockeyspelare som går till en SHL-konkurrent. Vi hoppas att det går bra för Fabian – och han kommer inte spela mer i vår förening. Nu ska vi arbeta med de spelare som vi har kvar här, säger Mikael Ström.

Och spelare att arbeta vidare med finns det verkligen i Frölundas juniorled. Daniel Torgersson, Theodor Niederbach, Ludwig Persson, Liam Dower Nilsson och Philip Granath för att nämna några. Om det är så att Lysell blev ett störningsmoment för övriga spelare i J20 så är det här förmodligen den bästa lösningen. Så kan de övriga spelarna få utvecklas i lugn och ro.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt