tisdag, 2 mars 2021
Hem Hockey Junior Poängexplosion av Granath tog J20 upp i topp

Poängexplosion av Granath tog J20 upp i topp

Ny juniorvecka att titta till! Det var bara de äldre juniorerna, J20, som hade matcher på schemat den här gången. J18s tilltänkta match mot Rögle var sedan tidigare inställd. Det blev en bra vecka för J20, nu går vi igenom den.

Det hela började med en match mot Karlskrona i onsdags. J20 tog emot Blekingelaget hemma i Frölundaborg. Det var också en match då Hannes Kollén var tillbaka i Göteborg efter att nyligen ha skrivit på för Karlskrona. Kollén har Frölunda som moderklubb och spenderat sin karriär i föreningen, fram tills nu då. Det blev ingen rolig återkomst för honom.

Kollén fick väldigt mycket att göra då J20 vann skotten med 41-20. Efter den första perioden ledde J20 med 2-1 men det skulle komma mycket mer. Efter 60 minuter hade J20 gjort sju mål och vunnit med 7-2. Theodor Niederbach fortsatte att producera poäng med sina 2+1. Joel Ratkovic-Berndtsson som har varit poängstark i J18 på slutet var med och han satte sitt första mål för J20. Men poängbäst var norske Philip Granath med 0+4. Förra säsongen gjorde Granath nio poäng på 31 matcher för J20. Efter den senaste veckan är han redan uppe i 22, det på 19 spelade matcher.

Helgmatcherna

Veckan fortsatte med matcher lördag och söndag, även de hemma i Borgen. Första matchen var mot Färjestad. Även i den här matchen kom J20 att vinna skotten, men det blev ett mycket tajtare resultat. Efter två spelade perioder stod det 1-1. I början av den tredje gjorde William Hallén sitt andra för kvällen när han satte 2-1 i numerärt underläge. Men Färjestad kvitterade till 2-2 genom Noah Andersson, Niklas yngre son. I förlängningen som följde drog sedan Färjestad det längsta strået och kunde vinna matchen.

Men den poängen räckte för att behålla förstaplatsen i tabellen och på söndagen tog man emot tvåan Örebro, toppmöte alltså. Det kom att bli en tajt och svängig match. J20 hade 1-0 efter den första perioden och kunde i början av den andra snabbt gå ifrån till 3-0. Men Örebro vaknade och kom tillbaka. Innan den andra perioden var över stod det 3-2. I sista akten fick J20 in 4-2 innan Örebro reducerade igen till 4-3. Men när Gabriel Lundberg (1+2 i matchen) kunde sätta 5-3 med mindre än sju minuter kvar fick J20 ett fint grepp om matchen. Sedan kom också 6-3 i tom kasse. Philip Granath fick med sig en assist i matchen och producerade 0+7 på tre matcher. Skarpt värre av gutten.

Nu ligger J20 alltså etta i J20 Nationell Södra, inte illa för ett lag som för inte så längesedan var utanför topp 5. Man är tre poäng före Rögle och Örebro. Det ska dock noteras att fyran Linköping som är fyra poäng efter också har hela fyra matcher att ta igen och att de mycket väl kan gå om när de spelat dessa matcher. Nu väntar landslagsuppehåll för båda juniorlagen och det är först nästa vecka som de spelar igen.

FHC – KHK 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)
1-0 T. Niederbach (Granath, Nordlund)
2-0 Odelhög (Nordlund, Lysell)
3-1 Widlund (Hasa, Lundberg)
4-1 T. Niederbach (Granath, Lundberg)
5-1 Ratkovic-Berndtsson (Granath, Mancini)
6-2 Odelhög (T. Niederbach)
7-2 Lundberg (Gabrielson, Granath)

FHC – FBK 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)
1-1 Hallén (Granath, Nordlund)
2-1 Hallén (Granath, Edvinsson)

FHC – ÖHK 6-3 (1-0, 2-2, 3-1)
1-0 Gabrielson (Widlund, Lundberg)
2-0 Hallén (Nordlund, Hjorth)
3-0 Mancini (Widlund, Lundberg)
4-2 T. Niederbach (-)
5-3 Lundberg (T. Niederbach, Granath)
6-3 Widlund (A. Niederbach, Hasa)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt