tisdag, 9 mars 2021
Hem Hockey Junior Niopoängshelg för J20 när Niederbach hade poängfest

Niopoängshelg för J20 när Niederbach hade poängfest

Måndag och en ny juniorvecka att titta till! J20 spelade tre matcher och hade en riktigt hektisk helg då de spelade fredag, lördag och söndag. J18 hade ett lite mer mänskligt spelschema med match torsdag och söndag. Här är veckans resultat!

J20

J20 fick alltså spela tre matcher helgen som gick och alla tre spelades på bortais. Efter en väldigt fin inledning på säsongen har formen för de äldsta juniorerna sviktat lite så positiva resultat var något som var efterlängtat. Fredag och lördag ställdes man emot samma lag i form av Oskarshamn. I den första matchen låg man under med 1-2 efter en period innan det var dags för en målexplosion i period två. Inte mindre än sex(!) mål dundrade man in. Det lade grunden till en finfin 9-3-seger. Theodor Niederbach vispade in två mål och två assist, Gustav Portillo gjorde två mål och Hugo Gabrielson fick med sig tre assist.

Den matchen följdes alltså av ännu en mot Oskarshamn dagen efter. Där fick J20 en skönare start då man ledde med 3-0 efter en spelad period. Det kom att bli även 4-0 innan Oskarshamn vaknade till och gjorde tre mål. J20 kunde dock hålla undan och vinna med 4-3. Iväg till Växjö för match nummer tre! Även här låg man under med 1-2 efter en period men vaknade i den andra. Med fyra raka mål vände man till 5-2 vilket till slut landade i en 5-4-seger. Theodor Niederbach och Philip Granath hade fyra poäng var i matchen. Niederbach öste alltså in åtta poäng på de här tre matcherna, kanske inser Tomas Montén att han borde ha varit med Juniorkronorna nu?

Med den fina trippeln så är J20 nu trea i J20 Nationell Södra, en poäng bakom tvåan Örebro och tre poäng efter ettan Linköping. Den kommande veckan har de tre matcher att spela, alla på hemmaplan vilket kan vara skönt efter den här helgen. På onsdag tar de emot Karlskrona och till helgen väntar Färjestad och Örebro, lördag respektive söndag är matchdag.

IKO – FHC 3-9
0-1 T. Niederbach (Hallén, Granath)
2-2 Odelhög (Levinsson, Mancini)
2-3 Granath (-)
2-4 T. Niederbach (Gabrielson, Edvinsson)
2-5 L. Dower Nilsson (Widlund, Kumlin)
2-6 Portillo (Gabrielson, L. Dower Nilsson)
2-7 Portillo (Nordlund, Mancini)
3-8 Nordlund (T. Niederbach, Hallén)
3-9 Hallén (T. Niederbach, Gabrielson)

IKO – FHC 3-4
0-1 Persson (L. Dower Nilsson, Nordlund)
0-2 Levinsson (Hjorth, Odelhög)
0-3 Hasa (A. Niederbach, Sibbesson)
0-4 Granath (L. Dower Nilsson, Kumlin)

VLH – FHC 4-5
0-1 Lundberg (Granath, T. Niederbach)
2-2 Lundberg (Granath, T. Niederbach)
2-3 Granath (-)
2-4 T. Niederbach (Lundberg)
2-5 Gabrielson (Granath, T. Niederbach)

J18

J18 spelade alltså två matcher och man inledde sin tävlingsvecka med att spela hemma mot Linköping i torsdags. Tyvärr hade man en ganska svag start på matchen och förlorade skotten med 3-11 i den första perioden, den slutade dock mållöst. Istället skulle målen komma i den andra perioden då Linköping gick ifrån till 3-0. Först i den tredje perioden kom J18 igång på allvar då de vann skotten med 19-8. Man reducerade flera gånger om, men efter två mål i tom kasse på slutet kunde Linköping vinna matchen med 7-4.

Nästa match var mot Mariestad på bortais. Inte heller där fick man med sig någon poäng trots att man vann skotten med 42-23. Man mäktade inte med mer än ett mål framåt samtidigt som man släppte två bakåt. En tung förlust för J18.

I och med den poänglösa veckan har J18 tyvärr sjunkit lite i tabellen och är nu nere på sjätte plats, vilket skulle innebära att man missar J18 Allsvenskan i dagsläget. Men det finns gott om tid att ordna upp det. J18 skulle ha spelat en match den kommande veckan, borta mot Rögle. Men den har skjutits upp. Således väntar en spelledig vecka för J18.

FHC – LHC 4-7
1-4 Ratkovic-Berndtsson (-)
2-4 Pantzare (Stahre)
3-4 Ratkovic-Berndtsson (-)
4-5 Wold (Stahre, Pantzare)

MAR – FHC 2-1
1-1 Forssander (Ratkovic-Berndtsson)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt