måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Kontraktsförlängningar Niederbach på lån till Modo

Niederbach på lån till Modo

Han gjorde en helt okej insats under JVM, har dominerat i J20 och fått debutera i SHL. Nu ska Theodor Niederbach få ytterligare en upplevelse den här säsongen. Han lånas nämligen ut till Modo i Hockeyallsvenskan enligt Hockeysverige. Niederbach har registrerats som utlånad i Modos trupp på Svenska ishockeyförbundets egen hemsida.

Utlåningen kommer av förklarliga skäl då Frölunda har väldigt många senioranfallare att tillgå just nu och J20-säsongen har ställts in. Detta gör det svårt för Niederbach att få istid på hemmaplan. Hemmaplan är i och för sig också Örnsköldsvik för den unga talangen, som är fostrad i KB65. Modo har gått tungt i Hockeyallsvenskan och hittas först på tolfte plats trots att man tippades som ett topplag inför säsongen.

Förhoppningsvis får Niederbach ordentligt med speltid både i 5 mot 5 och i PP under utlåningen och kommer tillbaka till en spelare som kan utmana om en ordinarie plats nästa säsong. Liksom Linus Nässén har gjort i år. Niederbach har spelat elva SHL-matcher i år och gjort ett mål. I J20 öste han in 35 poäng på 19 matcher.

Enligt Expressen ska Frölunda och Niederbach också vara överens om ett nytt kontrakt.

Frölunda har nu bekräftat utlåningen och det förlängda kontraktet.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt