torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Kvintett till U17-landslaget

Kvintett till U17-landslaget

Det svenska ishockeyförbundet presenterade idag den U17-trupp som ska spela tre landskamper mot Finland senare i augusti. I den truppen finns inte mindre än fem Frölundaiter med. Då truppen består av 22 spelare är alltså mer än en femtedel av spelarna från Frölunda. Givetvis har inget annat lag samma representation.

Gubbarna som är med och lirar är trots sin unga ålder inte helt utan meriter. Alla fem var med och vann såväl TV-pucken som U16-guld samt spelade med U16-landslaget. Nu har de en lång väg att gå innan de är gamla nog att utmana om en plats i a-laget, men alla fem är goa talanger och det ska bli spännande att följa deras tid i vår förening.

Viggo Andrén, målvakt
Var förstemålvakt i TV-pucken och U16-slutspelet men fick även testa på två matcher i J18. J18 är också vad som väntar säsongen som kommer där han förmodligen blir andremålvakt bakom ett år äldre Axel Langenskiöld.

Simon Edvinsson, back
Var den back som stod för flest assist i såväl TV-pucken som U16-slutspelet. Fick också Lill-Strimmas Stipendium som TV-puckens bästa back. Var med och vann J18-guld.

Liam Dower Nilsson, center
Poängmaskin som öste på som få i U16-slutspelet, där slutade det med att han gjorde flest mål av alla och blev utsedd till bästa forward. Fick testa på spel med J18 och gjorde poäng även där. Assisterande kapten i TV-pucken och var med och vann J18-guld.

Ludwig Persson, center
Ytterligare en poängspelare som gjorde lite som han ville på isen. Gjorde flest mål i TV-puckens slutspel och fick Sven Tumbas Stipendium som TV-puckens bästa forward. Assisterande kapten i U16 och var även han med J18 och tog guld.

Fabian Lysell, winger
Efter Samuel Fagemo och Lucas Raymond kommer Fabian Lysell? Vi ska inte skriva upp gossen för mycket men målsinnet han besitter verkar vara något utöver det vanliga. På 86 matcher i olika lag i föreningen har det blivit 88 mål. Gjorde flest poäng i TV-puckens slutspel. Utsedd till U16-SMs MVP efter 12+16 på 7 matcher. Tog SM-guld med J18.

Lycka till nu pojkar, make us proud.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt