torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior J20s första förlust, och J18s första match

J20s första förlust, och J18s första match

Ny juniorvecka och den här gången var det tre matcher som gällde! J20 spelade mot Malmö i onsdags och Örebro igår, söndag. Även J18 spelade igår då de begick säsongspremiär borta mot Malmö. Så här gick det för dem.

J20

J20 inledde alltså sin vecka i ondags då man tog emot Malmö hemma i Borgen. Det skulle komma att bli en målkvalkad extravaganza för J20 som inte hade några problem med att sätta pucken i nät. Hela sju gånger nätade man! Och främst inblandade i det var 03:orna Liam Dower Nilsson (1+3) och Ludwig Persson (2+4). Trots detta förlorade man skotten med 28-30. Så Axel Langenskiöld i Frölundas mål fick göra en fin insats i sin första match för säsongen.

Riktigt lika roligt blev det inte borta mot Örebro där J20 åkte på sin första förlust den här säsongen. Närkingarna tilläts att gå ifrån till en 3-0-ledning innan Frölunda vaknade till. Men det var en svår uppförsbacke att kämpa i. Man hämtade upp till 3-2 innan Örebro gjorde 4-2. Sedan tog man sig faktiskt ikapp till 4-4 innan ett sent mål och ett mål i tom bur gjorde att Örebro kunde vinna med 6-4.

FHC – MIF 7-2
1-0 Kumlin (Persson, Mancini)
2-0 Persson (T. Niederbach, Gabrielson) 5v4
3-1 Levinsson (Dower Nilsson, Persson) 5v4
4-2 Dower Nilsson (Persson)
5-2 Gabrielson (T. Niederbach, Hjort)
6-2 Kumlin (Dower Nilsson, Persson) 5v4
7-2 Persson (Dower Nilsson)

ÖHK – FHC 6-4
3-1 Nordlund (Dower Nilsson, Persson)
3-2 Kumlin (Dower Nilsson, Nordlund)
4-3 Lundberg (A. Niederbach)
4-4 T. Niederbach (Hallén)

J18

För J18 väntade alltså säsongspremiär nere i Skåne där Malmö stod för motståndet. Kanske hade man tagit inspiration av a-laget, för resultatet blev detsamma som i deras premiär mot HV71. Seger med 3-0! Segermålet sattes av Gustav Svantesson, ett mål som följdes upp av två mål av Alexander Strempel. I mål räddade Lucas Selindh 24 skott.

MIF – FHC 0-3
0-1 Svantesson (Stenbakken)
0-2 Strempel (Pantzare, Heina)
0-3 Strempel (Heina)

I och med förlusten ligger J20 tvåa i Nationell Södra, en poäng bakom Linköping som har en match mer spelad. J18 är ett av sex lag som vann sin premiär och ligger sexa, på färre antal gjorda mål. Kommande vecka spelar J20 tre matcher. Imorgon, tisdag, möter man Karlskrona borta innan det väntar två matcher på lördag och söndag. Båda spelas hemma i Borgen och det är Rögle respektive Växjö som står för motståndet. J18 har en match på schemat, hemma mot Karlskrona på torsdag.

 

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt