torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior J20 startar säsongen starkt

J20 startar säsongen starkt

A-laget väntar ännu på att få dra igång sin säsong, men juniorerna är nu igång och det är J20 som har fått vara först ut med att släppa pucken i seriespel. Man spelar numera i J20 Nationell, som J20 SuperElit har bytt namn till. Under helgen spelades två matcher, seriepremiären borta mot Södertälje under lördagen följdes upp med en match borta mot HV71 på söndagen. Så här gick det för dem!

Matchen mot Södertälje slutade med en seger med 5-3, och en av de främsta segerorganisatörerna var Theodor Niederbach. Han har fått vara med en del med a-laget under försäsongen och där producerat poäng. Det fortsatte så nu med J20 då han gjorde tre assist mot Södertälje. Framspelningen till 1-0-målet var särskilt läcker. Även målvakten Viggo Andrén stod för en fin insats, Södertälje vann nämligen skotten med 40-34 vilket gör att hans räddningsprocent landade på 92,5%.

SSK – FHC 3-5
0-1 Torgersson (Niederbach)
0-2 Gabrielsson (Niederbach, Granath)
0-3 Hallén (Lysell)
2-4 Levinsson (Gabrielsson, Lundberg)
3-5 Torgersson (Niederbach)

HV71 väntade igår söndag och det skulle bli ännu en seger för VFs äldsta juniorer. Jönköpingslaget fick se sig besegrade med hela 2-6! Det var en match med Frölundadominans där man vann skotten med mäktiga 49-18. Från VFs sida fick vi se sex olika målskyttar där en var nyligen tillkomna Eric Hjort. Hjort har Härryda som moderklubb och spelade med Frölundas U16 en gång i tiden. Efter det har han varit i Linköpings hockeygymnasium och förra säsongen spenderade han i Sarnia Sting. Den här säsongen inleder han som utlånad av Sarnia till Frölunda tills deras säsong drar igång i början av december.

HV71 – FHC 2-6
0-1 Hasa (Mancini, Lysell)
1-2 Hjort (Hallén, Levinsson)
1-3 Mancini (-)
1-4 Halllén (Torgersson, Nordlund) 5v4
1-5 Persson (Gabrielsson, Edvinsson) 5v4
2-6 Torgersson (Lysell, Niederbach) 5v4

Efter den här fina starten ligger J20 på första plats i Nationell Södra, före just HV71 som har en match mer spelad. Med sina elva mål framåt är man näst bäst i serien, tvåa bakom HV71 som alltså har spelat en match mer. Daniel Torgersson och Theodor Niederbach är lagets poängbästa spelare hittills med fyra poäng vardera. Torgersson med 3+1 och Niederbach med 0+4. Båda spelarna kan bli aktuella för att spela JVM senare i vinter.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt