torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior J20 ångar på!

J20 ångar på!

Vecka två av J20s säsong är avklarad och den fortsatte i samma stil som vecka ett var. Man spelade två matcher, båda hemma i Frölundaborg. I onsdags stod Färjestad för motståndet och igår, söndag, mötte man Linköping.

Matchen mot Färjestad blev en svängig historia. Karlstadlaget tog en ledning i första perioden som bestod till början av den andra. Då gjorde J20 nämligen två mål på bara 1:03, 0-1 blev 2-1 blixtsnabbt. Men Färjestad ville inte vara sämre och i slutet av den andra perioden var det deras tur att göra två mål på kort tid. De behövde dessutom bara 47 sekunder(!) på sig att genomföra bedriften. Underläge 2-3 inför den sista perioden. Väl i den sista perioden satte J20 in en extra växel. Man vann skotten med 19-4(!) och målen med 4-0(!). Det landade alltså i en fin 6-3-seger för grabbarna.

FHC – FBK 6-3
1-1 Portillo (Dower Nilsson)
2-1 T. Niederbach (Torgersson, Granath)
3-3 Mancini (Lysell, Levinsson)
4-3 Hjorth (Nordlund, Portillo)
5-3 Dower Nilsson (Levinsson, Lysell)
6-3 Portillo (Persson)

I veckans andra match stod alltså Linköping för motståndet. Det blev ytterligare en match där J20 fick kämpa för segern. Linköping tog tidigt ledningen men J20 kunde kvittera bara några minuter senare. 1-1 efter den första perioden. I den andra perioden gjorde bortalaget dubbla mål, först i 5v3 och sedan i det efterföljande 5v4. Ett jobbigt underläge i början på den andra perioden. Men 1:03 verkar ha varit förra veckans melodi. För det var precis så lång tid det gick mellan Gustav Portillos 2-3 och Isac Borns (född 2004) 3-3. Likaläge inför sista perioden. Där vinner Linköping skotten med 14-7, men det är Frölunda som gör målen. Victor Mancini sätter 4-3 och Philip Granath punkterar matchen med 5-3 i tom kasse. Totalt vann Linköping skotten med 31-22, Victor Svensson vann målvaktsmatchen med marginal.

FHC – LHC 5-3
1-1 T. Niederbach (Nordlund)
2-3 Portillo (Persson, Dower Nilsson)
3-3 Born (Levinsson, Hallén)
4-3 Mancini (T. Niederbach)
5-3 Granath (T. Niederbach)

J20 har minst sagt fått en bra start på säsongen med fyra raka segrar. Med det leder man J20 Nationell Södra, en poäng före HV71 som har spelat två matcher mer. Theodor Niederbach har fått en bra start på säsongen även han, med sina 2+6 på fyra matcher har han högst poängsnitt i J20 Nationell Södra.

J20 har två matcher denna veckan. På onsdag möter de Malmö hemma i Borgen och på söndag är det bortamatch i Örebro. Även J18 spelar denna veckan då de inleder sin säsong med att möta Malmö bort på söndag.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt