torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior J18- och J20-säsongerna är över

J18- och J20-säsongerna är över

I höstas stängdes allt J18- och J20-spel ner på grund av den rådande pandemin. Efter det har det varit osäkert när eller om de skulle dra igång igen. Men nu är det tyvärr klart att det inte blir något mer spel. Svenska ishockeyförbundet meddelade idag att J18 och J20 Nationell inte kommer till spel nu under vintern/våren 2021. SM-slutspelet för U16, J18 och J20 stängs också ner.

Sitting Bulletin har varit i kontakt med Frölundas akademiansvarige Mikael Ström som säger så här om det hela:

– Vi väljer att se möjligheter i alla situationer, men självklart tråkigt och en liten utmaning. Men detta beslut baserar ju sig på den situation vi just nu befinner oss i och viktigast är ju att hela samhället sakta men säkert får bukt på denna pandemi.

Och fortsätter om hur de eventuellt ska få juniorerna i spel så här:

– Vi får sätta oss ner och se vad vi kommer fram till, är ju redan en hel del spelare ute i Hockeyettan och de flesta föreningar har fulla trupper.

Philip Granath

Säsongen 20/21 för J18 & J20

Så om det blir något mer spel för killarna i juniorlagen den här säsongen alls återstår att se. Just nu är sex juniorer utlånade till Hanhals. Men vi kan göra en liten tillbakablick på det som de hann med att spela.

J20 låg etta i J20 Nationell Södra efter 19 spelade matcher och var på uppgång inför Topp-10 serien som spelas under våren. Linköping var dock bara fyra poäng bakom, med fyra färre matcher spelade. Theodor Niederbach (19 13+22) var lagets poängkung och tvåa i hela J20 Nationells poängliga. Tvåa respektive trea var Philip Granath (19 7+15) och Liam Dower Nilsson (16 5+12).

J18 hade en lite tyngre säsong och låg sexa när J18 Regional Syd pausades. På åtta spelade matcher hade man skrapat ihop tolv poäng och var tre bakom Malmö och Troja/Ljungby som hade de två sista platserna till J18 Nationell Södra. Joel Ratkovic Berndtsson (8 5+6) var poängbäst i J18. Bakom honom hittar vi Erik Fernhall (8 3+5) och Oscar Pantzare (6 2+3).

De juniorspelare (som inte redan tillhör A-truppen) som har fått spela i SHL den här säsongen, hittills, är Ludwig Persson, Theodor Niederbach, Simon Edvinsson, Theo Nordlund, Daniel Torgersson, Philip Granath och Liam Dower Nilsson. Dessutom har Viggo Andrén fått agera andremålvakt i en match.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt