torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Isac Andersson till Mora

Isac Andersson till Mora

Centern Isac Andersson kommer inte att spela sitt sista juniorår med Frölunda, istället väljer han att gå till Mora IKs seniorlag.

Produktiv spelare

Andersson var förra säsongen en av Frölundas J20-lags bärande spelare och producerade näst flest poäng i laget, han fick också testa på seniorspel i sju matcher med Hanhals IF i HockeyEttan. I slutet av säsongen fick han också testa på landslagsspel med U19-landslaget.

Andersson anslöt till Frölundas organisation inför säsongen 16/17, innan dess spelade han för sin moderklubb Lysekil. I Frölundas olika juniorlag har han varit en produktiv och ledande spelare på alla nivåer. Nu tar han alltså möjligheten att spela med Moras a-lag, vilket kommer att ge honom såväl en möjlighet att skaffa sig seniorerfarenhet och en möjlighet att bevisa att han ska vara med i kommande säsongs junior-VM.

Statistik 19/20

Liga
GP
G
A
P
PIM
J20
41
25
24
49
24
Hockeyettan
7
1
4
5
0

Följer Frölundas strategi

Förra säsongen såg vi Frölunda släppa en rad sistaårsjuniorer till Allsvenska lag för att få seniorerfarenhet, till exempel Filip Hasa och Leon Lerebäck, istället för att de fortsatt ska behöva spela juniorishockey där de inte har så mycket kvar att bevisa. I år har alltså även Isac Andersson tagit det klivet, kanske får vi se ytterligare spelare från 01-kullen skriva på för lag i HockeyAllsvenskan.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt