lördag, 27 februari 2021
Hem Hockey Junior Fyramålsmatch av Liam Dower Nilsson

Fyramålsmatch av Liam Dower Nilsson

Det är återigen dags att ta en titt på hur våra juniorer har skött sig. Veckan som gick spelade såväl J20 som J18 två matcher, fast J18 egentligen skulle ha spelat tre. Så här gick det för dem!

J20

Vårt äldre juniorlag inledde matchandet i onsdags då de mötte Malmö hemma i Frölundaborg. Efter två perioder hade man en ledning med 2-1. Men i den tredje kom målen att rasa in. Theodor Niederbach gjorde tidigt 3-1, något Malmö sedan hämtade upp till 3-3. Då klev backen Axel Kumlin fram och gjorde sitt sjunde(!) mål för säsongen till 4-3. När Malmös Tim Lindfors sedan åkte på 2+2 minuter för highsticking såg det hela avgjort ut. Men då kvitterade Malmö återigen, nu i numerärt underläge. Men, i samma power play kunde Ludvig Levinsson avgöra matchen med sitt 5-4-mål.

Veckans andra match blev tyvärr inte någon rolig historia alls. J20 spelade på hemmais igen, men man fick se sig ordentligt besegrade av HV71. Jönköpingslaget vann med hela 7-2 trots att det var jämnt skottmässigt. J20 tog till och med hem skotten med 37-34.

Tyvärr så faller J20 ytterligare i tabellen och är nu sexa i J20 Nationell Södra, alltså utanför de fem platser som går vidare till J20 Nationell Topp 10. Men det är viktigt att komma ihåg att man har spelat färst antal matcher av alla lag och har både en, två och tre matcher att ta igen på lagen ovanför. Det är en tuff helg som väntar för J20. Man spelar inga matcher förrän på fredag, men då tar det fart rejält. Både fredag och lördag möter man Oskarshamn på bortais, sedan avslutar man helgen med att möta Växjö borta på söndag. Tre matcher på tre dagar.

FHC – MIF 5-4
1-0 Hallén (Lysell)
2-0 Widlund (A. Niederbach, Nordlund)
3-1 T. Niederbach (Sibbesson, Lundberg)
4-3 Kumlin (Lysell, T. Niederbach)
5-4 Levinsson (L. Dower Nilsson, Persson)

FHC – HV71 2-7
1-2 T. Niederbach (Hallén)
2-4 Söderblom (Widlund, Levinsson)

J18

Vårt yngre juniorlag gjorde sin första match för den gångna veckan i torsdags då man tog emot Troja-Ljungby. J18 är vanligtvis ett av Region syds starkaste lag och var givetvis favorit inför den matchen. Det ville sig dock inte bättre än att det blev en på förhand överraskande förlust. En till en början svag insats gjorde att Troja kunde gå ut med en tremålsledning inför den sista perioden. Där vann J18 skotten med 24-4, men man kom inte närmare än att matchen slutade 2-3. Totalt vann man skotten med 47-22.

Man skulle ha spelat två matcher under helgen, men matchen mot Tingsryd blev uppskjuten. Nytt datum meddelas senare.

Istället fick man nöja sig med att möta Växjö. Även här var man i underläge med tre mål inför den sista perioden, denna gången med 1-4. Men den här gången skulle det gå bättre. Joel Ratkovic-Berndtsson reducerade så att bara två mål skiljde lagen åt innan Liam Dower Nilsson tog över. Dower Nilsson spelar oftast i J20 men var nere och gjorde sin andra match med J18 för säsongen. Han hade redan gjort mål i den första perioden och fullbordade sitt hattrick med två mål i tredje perioden. Något som tog matchen till likaläge. Sedan avgjorde han det hela under straffläggningen. Fyra puckar i nät från hans klubba alltså.

J18 ligger femma i J18 Region Syd, med tre poäng upp till överraskningslaget Troja/Ljungby på andraplats. Det är tajt i tabellen. Två matcher väntar J18 denna veckan, hemma mot Linköping på torsdag och borta mot Mariestad på söndag.

FHC – IFTL 2-3
1-3 Olsén (Wold)
2-3 Edström (-)

VLH – FHC 4-5
1-1 L. Dower Nilsson (Forssander, Ratkovic-Berndtsson)
4-2 Ratkovic-Berndtsson (Stahre)
4-3 L. Dower Nilsson (Fernhall, Olsén)
4-4 L. Dower Nilsson (Olsén, Fernhall)
4-5 L. Dower Nilsson (GWS)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt