måndag, 1 mars 2021
Hem Hockey Junior Frölundajuniorer lånas ut till Hanhals

Frölundajuniorer lånas ut till Hanhals

Nyligen beslutade det svenska ishockeyförbundet att pausa såväl J18- som J20-ligorna fram till årsskiftet på grund av den rådande Corona-pandemin. Det innebär alltså att Frölundas duktiga juniorlag inte har några matcher att spela, inte heller får de träna organiserat med laget. Det är bara ishockeygymnasiets träningar som gäller tills vidare. Så här kommenterade akademiansvarig Mikael Ström det hela i GP:

– Däremot får vi fortfarande ha i gång träningen med skolan, för det är andra regler. Vi har fortfarande tre ljuspunkter i veckan på måndag, onsdag och fredag morgon när vi tränar på is i Frölundaborg. Givetvis med de direktiv som finns.

Men nu agerar Frölunda.

Sedan tidigare är Måns Krämer och Ludvig Levinsson utlånade till Hanhals IF som spelar i HockeyEttan. Men nu finns ytterligare Frölundajuniorer listade för Hanhals på ishockeyförbundets hemsida. Det handlar om Philip Granath, William Hallén och Axel Kumlin. En smidig lösning där alla tre nu får möjlighet att göra seniordebut och fortsatt får spela matcher.

Sitting Bulletin har varit i kontakt med Frölundas akademiansvarige Mikael Ström som säger att det kan bli aktuellt med att låna ut fler juniorer vad det lider. Ström säger också att det kan komma att bli öppningar i HockeyAllsvenskan innan jul när NHL/AHL-lånen lämnar ligan.

I Hanhals finns många spelare med bakgrund i Frölunda, bland annat Jonatan Lundin-Andersson, Kim Roussakoff och Mathias Israelsson.

Föregående artikelRevansch mot rivalen
Nästa artikelEn period räckte för seger
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt