torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Frölundaiter till JVM-truppen

Frölundaiter till JVM-truppen

Säsongen 2019/20 spelas JVM i Tjeckien mellan 26 december och 5 januari. Sverige spelar i en grupp med Finland, Kazakstan, Schweiz och Slovakien. Hela fem Frölundaiter är med i laget, varav en får klassas som en rätt stor skräll, detta är de som har fått förbundskapten Tomas Monténs förtroende:

Lag
SVS%
GAA
W
G
Dubuque Fighting Saints
91.0
2.13
10
13
Juniorkronorna
86.9
3.25
4

Lite av en doldis i sammanhanget. Portillo har inte spelat något med Frölundas seniorer men var en av J20 SuperElits bästa målvakter säsongen 18/19. Inför den här säsongen lämnade han för spel i Nordamerika och den collegeförberedande ligan USHL. Där har han klivit in och varit bra från start för att sedan bli ännu bättre och han är en av USHLs bästa målvakter. Fick beröm efter sina insatser med Juniorkronorna tidigare under säsongen.

Lag
PIM
P
A
G
GP
Frölunda HC
4
10
4
6
18
Juniorkronorna
4
6
1
5
7

Självskriven i JVM-truppen och har även haft en roll som assisterande lagkapten i juniorkronorna under säsongen. Kommer att vara en av lagets bärande offensiva spelare under turneringen. Med sin speed, rörlighet och målskytte samt rutin från seniorspel så bör han kunna producera en hel del poäng.

Lag
PIM
P
A
G
GP
Frölunda HC
4
5
2
3
16
Frölunda J20
2
6
4
2
5
Juniorkronorna
2
2
1
1
8

Stortalangen Raymond har gjort hälften så många poäng som Fagemo i SHL men ändå stundtals visat upp de skills han besitter, detta i en rätt begränsad roll i och med att han inte spelar PP med seniorerna. I J20 har han dock gjort över en poäng per match. Produktionen har inte riktigt funnits där med Juniorkronorna, men med tanke på de förmågorna han besitter är han en joker som kan kliva in och avgöra matcher.

Lag
PIM
P
A
G
GP
Frölunda J20
6
23
18
5
17
Södertälje SK
8
1
1
0
11
Juniorkronorna
0
2
2
0
8

Var ett på förhand osäkert kort, som på sätt och vis spurtat sig in i truppen. En smart center som under senhösten blivit utlånad och fått spela seniorishockey med Södertälje i Allsvenskan. I J20 SuperElit har han varit dominant. Har tidigare fungerat väldigt bra med Raymond och Alexander Holtz i landslagssammanhang.

Lag
PIM
P
A
G
GP
Timrå IK
2
5
3
2
7

Den kanske största skrällen i hela truppen. Linus Nässén har den här säsongen varit väldigt skadedrabbad och begränsats till sju matcher med Timrå dit han är utlånad. På dessa har han dock lyckats producera fem poäng och förbundskapten Montén uppskattar Nässéns mångsidighet då han spela såväl center som på kanten. Nässén är en ansvarsfull spelare och kan mycket väl bli en spelare som matchas mot motståndarnas bästa spelare. Det är väldigt kul att han får en plats efter en så här jobbig säsong.

Föregående artikelChannel One Cup
Nästa artikelTifofix med S84

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt