torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Frölundaiter ska spela med Juniorkronorna

Frölundaiter ska spela med Juniorkronorna

Juniorlandslagstrupperna presenteras på löpande band och med dem även frölundaiter som ska få dra på sig Tre Kronors matchdress. Den här gången gäller det Juniorkronorna, det äldsta av juniorlandslagen. Spelarna som ingår i de här trupperna testas inför JVM som kommer i december/januari.

Två av våra gubbar är med i den trupp som ska spela en fyranationersturnering i Ryssland. Det är generellt sett en lite svagare trupp än den som nyligen spelade i World Junior Summer Showcase, där Samuel Fagemo, Lucas Raymond och Karl Henriksson ingick.

Erik Portillo och Jonatan Lundin Andersson är de två juniorer som får åka till Ryssland. Nu har Erik Portillo visserligen lämnat för spel i USA, men han räknas som vår spelare ändå.

Portillo var med redan under World Junior Summer Showcase och var den svenska målvakt som tog sig ifrån turneringen med klart bäst statistik, mycket tack var en monsterinsats mot USA Vit där han ledde Sverige till seger. Nu är han en av två målvakter som ingår i truppen. Skulle han stå för ytterligare en stark turnering kommer han vara väldigt nära att säkra en av de tre målvaktsplatserna i JVM.

Att Lundin Andersson får chansen att visa upp sig är oerhört roligt! Han har inte spelat i landslagssammanhang sedan U16-nivån men nu är det dags igen. Med sitt fysiska spel är han lite ”osvensk” i spelstilen och kan med det elementet ge en JVM-trupp mer dynamik. Att han ska ta en JVM-plats till slut får dock ses som osannolikt. Det skulle förmodligen behövas en utlåning till HockeyAllsvenskan och speltid mot seniorer för att det ska gå vägen. Men oavsett så är det en väldigt trevlig överraskning att han får den här möjligheten.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt