torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Förändringar i juniorleden

Förändringar i juniorleden

Frölundas juniorlag har varit bland Sveriges mest framgångsrika under 2000-talet. Förutom flertalet guld har lagets akademi tagit fram fler spelare än något annat lag som NHL-draftats. Det går att hitta spelare som har utvecklats i Frölundas juniorled lite varstans i såväl Sverige som övriga världen. Som inför alla säsonger görs truppen om lite och Sitting Bulletin har fått lite svar från junioransvarige Mikael Ström om vad som händer inför 20/21.

Spelare som lämnar

Inför säsongen 20/21 har vi sett Isac Andersson skriva på för Mora IK, Gustav Berglund har lånats ut till Västerås IK och Filiph Åström samt Andreas Laschitza har gått till Västerås IK J20. Dessutom har de som var sistaårsjuniorer förra säsongen, Arvid Caderoth, Jonatan Lundin-Andersson, Linus Jerksten och Filip Persson, givetvis gått vidare i karriären. Linus Jerksten kommer att spela med Bäcken HC och Arvid Caderoth ska över till Nordamerika för att spela collegehockey. Klubb för Lundin-Andersson och Persson är ej klara. Utöver det kommer Lucas Raymond, Elmer Söderblom och Karl Henriksson att vara fullt ut ordinarie i a-laget.

Det är nu klart att ytterligare två spelare som hade kunnat fortsätta ett eller två år till med Frölundas juniorer lämnar. Det handlar om målvakten Hannes Kollén och backen Kalle Bartholdsson. Kollén är säsongen som kommer sistaårsjunior och hade kunnat spela ett år till med juniorerna. Bartholdsson har två juniorår kvar. Hannes Kollén kommer att testa lyckan i USA genom spel i USHL och Bartholdsson spelar nästa år i Rögles organisation.

Nytt i J20

Till J20 har forwarden Emil Saarinen Ek anslutit från BIK Karlskoga, han kommer ursprungligen från Lerum och Lerums BK. Fram till säsongen 18/19 spelade han i Göteborgsområdet då han lämnade staden för hockeygymnasiet i Karlskoga. Under säsongen 19/20 gjorde han totalt 29 poäng på 37 matcher i J18 Elit och J18 Allsvenskan samt 13 poäng på 20 matcher i J20 Elit. Inga andra spelare kommer in utifrån utan det fylls på med yngre förmågor från J18.

I J20s bås kommer Tobias Johansson att fortsatt basa över gubbarna, men han får en ny assisterande i form av Emanuel Åström som de tre senaste säsongerna har varit assisterande tränare för Hanhals IF i HockeyEttan.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt