torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Fabian Lysell vald i CHLs importdraft

Fabian Lysell vald i CHLs importdraft

De kanadensiska juniorligorna OHL, WHL och QMJHL har tillsammans paraplyorganisationen CHL (som inte ska förväxlas med Champions Hockey League). Förutom att ha sin respektive draft där de draftar nordamerikaner från avgränsade områden på kontinenten har de också en gemensam importdraft. Där kan de drafta unga spelare som inte sedan tidigare har rätt att uppehålla sig i USA/Kanada.

Det är ofta efter den draften som man får höra att “nu kanske den eller den talangen åker över och spelar juniorhockey i Kanada” och nu är det dags igen. Idag höll CHL sin importdraft och en Frölundait blev tingad. Det handlar om forwarden Fabian Lysell. Lysell blev vald som nummer 30 av Vancouver Gigants som spelar i WHL.

Lysell är en vass målskytt som producerat poäng på alla nivåer han har spelat på, i år gjorde han 34 poäng på 14 matcher i J18 Elit, sex poäng på fyra matcher i J18 Allsvenskan och sex poäng på elva matcher i J20 SuperElit. Förutom att spela med VFs juniorer fick han också spela en hel del med landslaget, både i U17 och U18. Han är också en urgöteborgare med Bäcken HC som moderklubb.

På förhand är Fabian Lysell tänkt som en del av Frölundas J20-lag till den kommande säsongen och han har enligt junioransvarige Mikael Ström ingen intention att åka över till Kanada.

” – Han kommer inte åka över, fullt fokus på Frölunda och vår verksamhet”, säger Ström i en kommentar till Sitting Bulletin.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt