torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Eric har Hjort sitt i J20

Eric har Hjort sitt i J20

Eric Hjort anslöt till Frölundas J20-lag på lån från Sarna Sting i OHL. Detta i väntan på att säsongen i OHL skulle börja. Men den har ännu inte dragit igång. Samtidigt är de svenska juniorligorna pausade och när de drar igång igen verkar ännu oklart. Frölunda har löst det genom att låna ut vissa juniorer till Hanhals i HockeyEttan.

Men det är fortfarande många av dem som endast kan träna med hockeygymnasiet och inte får så mycket mer iskänning än så. Nu löser Eric Hjort sin situation genom att byta lag. Han är klar för spel i KalPa i finska Liiga. Där kommer han nu att få en möjlighet att testa på seniorspel för första gången i karriären. Kontraktet är skrivet över säsongen 21/22, med option på ytterligare ett år.

Göteborgsfödde Eric Hjort är fostrad i Härryda HC och spelade i Frölundas ungdomslag innan han gjorde två säsonger i Linköpings organisation och en hos Sarnia Sting. Sedan återvände han som sagt hit på lån. Den här säsongen hann Hjort spela 14 matcher med Frölundas J20, på dessa gjorde han två mål och fyra assist.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt