torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Elmer Söderblom glänste för J20

Elmer Söderblom glänste för J20

Ny vecka och återigen dags att kolla hur det har gått för våra kära framtidslag! Såväl J20 som J18 spelade två matcher veckan som gick. För J20s del gällde det Södertälje borta i lördags och Linköping borta igår, söndag. J18 å sin sida spelade hemma mot HV71 i torsdags och borta mot Vita Hästen igår, söndag. Så här gick det för dem!

J20

J20s helg inleddes med en rejäl smällkaramell när man åkte till Södertälje och hade en ledning med hela 8-0(!) efter bara två perioder. Segersiffrorna kom till slut att landa på 9-3. Elmer Söderblom, som var den forward som inte fick spela i den senaste a-lagsmatchen mot Brynäs, var nere och gästspelade med J20. Redan förra säsongen öste han in poäng med J20 och säsongsdebuten skulle inte bli något undantag, 1+3 såg han till att göra. Theodor Niederbach var duktig han med, som gjorde 2+2 i matchen.

Match nummer två blev inte lika rolig. Man lyckades inte ladda om ordentligt på resan vidare till Linköping och föll med 1-5 trots att skotten var jämna. Linköping var helt enkelt effektivare. Frölundas mål gjordes av Philip Granath.

J20 ligger nu på fjärde plats i J20 Nationell Södra där man har två poäng upp till andraplatsen med en match mindre spelad än de två lagen direkt ovanför. Ettan Linköping har dock dragit ifrån lite. J20 spelar två matcher den här veckan, båda hemma i Borgen. På onsdag tar man emot Malmö och på fredag är det HV71 som gäller.

SSK – FHC 3-9
0-1 Dower Nilsson (Sibbesson, Söderblom)
0-2 T. Niederbach (Hallén, Andrén)
0-3 A. Kumlin (Dower Nilsson, Söderblom)
0-4 T. Niederbach (Hallén, Sibbesson)
0-5 Odelhög (Granath) 4v5
0-6 Söderblom (Lysell, Portillo)
0-7 Kumlin (Lysell, T. Niederbach)
0-8 Hallén (Sibbesson, Söderblom)
2-9 Lysell (T. Niederbach, Torgersson)

LHC – FHC 5-1
2-1 Granath (Portillo, Lysell) 5v4

J18

Även J18 spelade alltså två matcher den gångna veckan och för deras del inleddes det hela i torsdags när HV71 stod för motståndet. Det var två bra lag som möttes och det blev en jämn och intensiv tillställning med många skott åt båda håll, J18 vann till slut skotten med 43-38. Men inte matchen tyvärr. Den gick till förlängning efter att det slutat 2-2 efter ordinarie tid. Där var det HV71 som avgjorde och vann. Noah Hasa gjorde båda Frölundas mål.

Desto roligare skulle det bli när man åkte till Norrköping för att spela mot Vita Hästen. Det var oavgjort efter såväl första (0-0) som andra (1-1) perioden. Men i tredje tryckte man på gaspedalen och kunde ta en seger med 4-1! Stora segerorganisatörer var Erik Fernhall med sina två mål och Joel Ratkovic-Brendtsson med sina tre assist.

J18 ligger femma i sin serie, men har bara två poäng upp till förstaplatsen och har spelat en match mindre än lagen man har ovanför sig i tabellen. För J18 väntar tre matcher den kommande veckan. Hemma mot Troja/Ljunby på torsdag och sedan dubbla matcher i helgen. Borta mot Tingsryd på lördag och borta mot Växjö på söndag.

FHC – HV71 2-3
1-0 Hasa (Persson, Stojkov)
2-2 Hasa (Pantzare, Fernhall)

VH – FHC 1-4
1-1 Pantzare (Ratkovic-Berndtsson)
1-2 Fernhall (Ratkovic-Berndtsson)
1-3 Fernhall (Ratkovic-Berndtsson, Hasa)
1-4 E. Kumlin (Sjöcrona, Olsén)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt