torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Junior Brev från kolonin

Brev från kolonin

Ja, Storbritanniens gamla koloni då. Samuel Fagemo (Los Angeles Kings), Karl Henriksson (New York Rangers), Gustav Berglund (Detroit Red Wings) och Elmer Söderblom (Detroit Red Wings) har alla varit iväg på rookie camps med sina respektive NHL-lag. NY Rangers och Detroit har båda deltagit i Traverse City Prospect Tournament medan Los Angeles spelade i Anaheim Rookie Faceoff.

Samuel Fagemo

Fagemo fick spela i Los Angeles toppkedja med finske Rasmus Kupari medan den tredje länken i deras kedja varierade lite från match till match. Fagemo pratade som så många andra om skillnaden i fart och fysik mellan Nordamerikansk och Europeisk ishockey i ett samtal med LA Kings Insider.

”Jag tycker att den största skillnaden är farten. Det är mer nord-syd och det är kul. Jag tycker att det har gått okej och det är kul att spela”.

Fagemo ska ha haft det lite tufft i den första matchen mot Anaheim, ett lag som hade väldigt mycket NHL-rutin jämfört med övriga lag. Fagemo har i övrigt fått beröm för sitt sätt att spela och det hårda jobb han lägger ner match efter match. Vi fick inte se några poäng från Fagemos klubba, men han var lika skottvillig som alltid.

vs
G
A
+/-
PIM
Anaheim
0
0
-1
0
Colorado
0
0
0
0
San José
0
0
-1
0
Totalt
0
0
-2
0
Karl Henriksson

Centern från Mörrum fick även han spela en stor roll för sitt lag. Han matchades i Rangers främsta kedja tillsammans med den ryska stortalangen Vitali Kravtsov. När sedan finske, och ännu större talangen, Kappo Kakko inte längre var sjuk och kunde spela var bildade de tre en oerhört skarp kedja. Generellt har han fått beröm för sitt spel och sin förmåga att göra andra bättre.

Rangers blev trea i sin grupp och fick därför spela en match om femteplats mot St. Louis, en match där Henriksson glänste och ledde laget till seger med tre assist.

vs
G
A
+/-
PIM
Columbus
0
0
-2
0
Dallas
1
0
+1
0
Minnesota
0
0
+1
0
St Louis
0
3
+1
0
Totalt
1
3
+1
0

Gustav Berglund

Berglund har i stort inte stått ut så mycket under turneringen, men har visat upp sin fina skridskoåkning och spelat bra defensivt. Ska även ha fått spela lite i special teams, men han hade några backar före sig i rangordningen vilket begränsade hans roll i stort.

Detroit vann sin grupp och gick till final där de mötte Dallas Stars. Detroit avgick med segern via 6-5 och vann därmed turneringen.

vs
G
A
+/-
PIM
Chicago
0
0
-1
0
Toronto
0
0
+1
2
Dallas
0
0
-1
0
Totalt
0
0
-1
2
Elmer Söderblom

Söderblom hade inte lika profilerad omgivning som sina anfallskollegor Fagemo och Henriksson utan var lite längre ner i hierarkin, främst som tredjecenter. Han användes dock i såväl PP som PK under turneringen. Ska enligt uppgift ha spelat bra och ha gett ett gott intryck på den istid han fått.

Spelade liksom Berglund i finalen för Detroit och blev alltså turneringsmästare.

vs
G
A
+/-
PIM
Chicago
0
0
0
0
St. Louis
0
0
0
2
Toronto
0
1
0
0
Dallas
0
0
0
0
Totalt
0
1
0
2

Generellt så har våra gubbar gjort ett gott intryck även om Fagemos mål- och poängnolla är överraskande, vilket i sig kanske är bra för oss då chansen att han kommer hem ökar. Den är redan rätt stor, men borde nu bli ännu större. Fagemo ska fortsätta sitt Nordamerikaäventyr med Los Angeles main camp medan de andra tre nu sätter sig på planet till Sverige.

Föregående artikelTankar om CHL
Nästa artikelFrölundaiter på vift – Nordamerika

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt