torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey Frölundaiter på vift – Europa

Frölundaiter på vift – Europa

Frölunda är inte bara Frölunda på hemmaplan utan vi har ju även gubbar som har hamnat på andra platser runt om i vår världsdel. Vi på Sitting Bulletin planerar att hålla lite koll på dem under säsongens gång. Här är vad vi tror om dem den kommande säsongen. Vi har valt att lägga fokus på spelare som har lite starkare koppling till Frölunda, så som ett flertal säsonger i laget, även bland juniorerna, kommer ifrån närområdet eller kan tänkas (förhoppningsvis) återvända till föreningen i framtiden.

Det finns ytterligare spelare ute på kontinenten med Frölundaanknytning, men de tänker vi inte bevaka lika noggrant.

Liiga

KooKoo
Erik Karlsson
Forwarden Karlsson gjorde inga större intryck under sin tid i Frölundas a-lag men spelade ändå 99 matcher i SHL. Efter två säsonger i Nordamerika återvände han till Sverige och var med och spelade upp Timrå till SHL. Har en säsong i ryggen i finska bottenlaget KooKoo där han gjorde 23 poäng. Det är läge för en större roll i år när Malte Strömwall har lämnat.

NLA

Genève-Servette HC
Henrik Tömmernes
Med två produktiva säsonger i ryggen var det knappast någon överraskning att Henrik Tömmernes förlängde med Genève. Poängbäst bland lagets backar och femma i backarnas poängliga. Kommer fortsatt att spela en viktig roll i Genève.

HC Fribourg-Gottéron
Viktor Stålberg
Storebror Stålberg fortsätter ute i Europa. Förra säsongen delades mellan NLA och KHL. Har tidigare gjort en hel säsong i NLA då det blev 50 poäng på 46 matcher. Lita på att snabbskrinnaren Stålberg är en förväntad toppspelare för Fribourg och i ligan.

ZCS Lions
Fredrik Pettersson
Urfrölundaiten Flugan fortsätter det Europaäventyr som har pågått sedan säsongen 12/13. Hade ifjol en något tyngre säsong mot hur det tidigare har sett ut för 32-åringen när han har spelat i NLA, delvis på grund av skador. Kan han hitta tillbaka till den målmaskin han har varit eller börjar åldern ta ut sin rätt?

EV Zug
Carl Klingberg
Klingberg fick det aldrig att lossna under sin tid i Frölunda men hittade en poängtouch i AHL som han har fått behålla i NLA. Går in i sin fjärde säsong i Zug. Råkade ut för en otäck nackskada förra säsongen som han lyckligtvis klarade sig oskadd ifrån. Kommer att vara en toppforward för dem denna säsong.

NLB

GC Küsnacht Lions
Victor Backman
I Zürich andralag hittar vi Victor Backman som har studsat runt mellan olika klubbar sedan han lämnade Frölunda, med varierande resultat. I NLB blev det dock succé säsongen som var och han fick även 16 matcher i NLA på vilka det blev 11 poäng. Den stora utmaningen för Backman blir att slå sig in i NLA på allvar på grund av de begränsade utlänningsplatserna och mer etablerade namnen han då måste peta.

EBEL

Villacher SV
Anton Karlsson
Stortalang som ung, mer av en hockeyarbetare som senior. Anton Karlsson har inte riktigt hittat det poängmakande han stod för som junior men lyckades ändå göra 19 och 21 poäng för Leksand de två senaste säsongerna. Fick inte följa med upp till SHL utan hamnade istället i Österrike och Villacher, där kan det förhoppningsvis lossna för honom på allvar.

KHL

Barys Nur-Sultan
Viktor Svedberg
Gigantbacken Svedberg fick vi tyvärr se några matcher i Linköping förra säsongen innan han snabbt lämnade det vraket till lag för att istället ansluta till Barys. Där gjorde Svedberg ett finfint intryck vilket ledde till ett förlängt kontrakt. Kommer fortsatt att göra avtryck på Kazakernas blålinje.

CSKA Moskva
Lars Johansson
Har de senaste två säsongerna spelat bakom ett av ligans bästa lag i form av CSKA Moskva och har löjligt bra statistik. Är dock på förhand andremålvakt bakom Ilya Sorokin som är en av Rysslands största målvaktstalanger. Har kontrakt till 20/21 där den avslutande säsongen kan bli då han tar över förstaspaden.

Föregående artikelÅrsmötet 2019
Nästa artikelJ18 på Tysklandsäventyr

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt