torsdag, 15 april 2021
Hem Hockey CHL Mästarna möter Neman Grodno i CHL

Mästarna möter Neman Grodno i CHL

Som bekant kommer CHL att spelas lite annorlunda säsongen 20/21. På grund av Covid-19 slopas gruppspelet helt och lagen kliver helt sonika in i ett slutspelsträd direkt. Det kommer innebära något färre matcher och en senare turneringsstart, men också att turneringen blir på allvar från första tekning.

Idag lottades vilka lag som skulle paras ihop i den första omgången av CHL. Frölunda var som regerande mästare topprankat och hamnade givetvis i den högre rankade av de två seedningsgrupperna.

När det så var dags för VFs motståndare att dras föll lotten på Neman Grodno från Grodno i Belarus (Vitryssland). Staden var dock polsk fram till 1939 och ligger alldeles vid den polska gränsen, många pratar fortfarande polska i staden.

Neman Grodno

Neman Grodno har spelat tre säsonger i CHL tidigare och då har resultaten sett ut så här:

15/16: Ut i gruppspelet mot Adler Mannheim, Vítkovice
17/18: Ut i gruppspelet mot Vienna Capitals, Zug, JYP
18/19: Ut i gruppspelet mot Kometa Brno, Zug, Eisbären Berlin

Det är alltså ett svagare motstånd som VF ställs emot i den första omgången av CHL den här gången. Neman Grodno har totalt vunnit fem matcher under sina insatser i CHL hittills och har inte haft några större framgångar i turneringen.

I den inhemska ligan har Neman Grodno gått desto bättre och sedan säsongen 2010/2011 har de som sämst varit i semifinal och fyra gånger har de också blivit mästare, 2013/2013, 2013/2014, 2016/2017 samt 2017/2018.

Men mästare i Belarus är inte samma sak som mästare i Sverige och mästare i CHL. På förhand är Neman Grodno en munsbit för Frölunda.

Föregående artikelYtterligare en kugge blir kvar
Nästa artikelSitting Bulletin 2.0
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt