torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season Skellefteåback på Frölundas radar

Skellefteåback på Frölundas radar

Jesper Sellgren har varit ett utropstecken på Frölundas blålinje den här säsongen. Norrlänningen kom från Luleå inför den här säsongen men är som vi vet också i Göteborg på lån från Carolina Hurricanes. Således kommer han inte (med största sannolikhet) att spela i Frölunda kommande säsong. Istället kommer han att återvända till just Carolina och Nordamerika för att försöka slå sig in i NHL.

Men nu har ett första namn som Frölunda tittar på som ersättare läckt ut. Det är Expressens Johan “MrMadhawk” Svensson och Sanny Lindström som i sin podd Sanny och Svensson avslöjar att VF har tittat på Adam Wilsby som ersättare.

Skellefteåbacken Wilsby gör sin första säsong i SHL och har hittills gjort sex poäng på 24 matcher. Ursprungligen från Stockholm och med Enebyberg som moderklubb så valde Wilsby att gå till Skellefteå när det var dags för hockeygymnasiet. Wilsby draftades inte 2018 eller 2019 men valdes nu 2020 av Nashville Predators, som 101:a spelare. Han valdes efter att ha gjort en stark säsong i Södertälje SK, dit han var utlånad från Skellefteå under fjolåret. Med sina 30 poäng på 41 matcher fick han sitt genombrott på seniornivå.

Wilsby är en offensivt skicklig back. Han är en stark och svårfångad skridskoåkare. Han använder detta för att ta initiativ och skapa chanser. Wilsby har också ett fint handledsskott och slår bra passningar i offensiv zon. Allt som allt är det en spännande spelare som Fredrik Sjöström nu har på sin radar. Sedan får vi se om han också hamnar i VF 2021/2022 eller inte.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt