torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season Sebastian Stålberg har hittat en ny klubb

Sebastian Stålberg har hittat en ny klubb

Tidigare i våras kom Sebastian Stålberg och Frölunda HC överens om att bryta Stålbergs kontrakt med föreningen. Nu är Stålbergs nya klubb officiell. Finska Vaasan Sport från Vasa presenterade idag Stålberg som sitt senaste nyförvärv inför kommande säsong. Vasa är en lite mindre ort än Göteborg med sina 67 000 invånare, men ligger i den svensktalande delen av Finland. Kontraktet är skrivet över en säsong.

Vaasan Sport är en klubb som har haft det tufft de senaste sedan sitt intåg i Liiga säsongen 2014/2015. Fem av sex säsonger har laget missat slutspel och den säsongen de tog sig det åkte de ut redan i play-in-stadiet. Oftast har man hamnat på plats 14-15 och varit ett av ligans absolut sämsta lag.

Stålberg säger till lagets hemsida att han nu hoppas på att kunna få en större roll än vad han hade i Frölunda de sista säsongerna och utvecklas som spelare. På 245 SHL-matcher för Frölunda gjorde Stålberg 58 poäng. Stålberg vann två SM-guld och fyra CHL-titlar med Frölunda, han har utöver det ett J20-guld och ett J18-silver med föreningen.

Vi önskar Sebastian lycka till i sin nya klubb!

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt