måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Silly Season Oscar Fantenberg lämnar NHL

Oscar Fantenberg lämnar NHL

Trots att han spelade till sig en ordinarie plats i Vancouver och var en viktig del i det lag som gick långt i Stanley Cup-slutspelet lämnar nu Oscar Fantenberg NHL. Istället återvänder han till Ryssland och KHL.

Fantenberg kom till Frölunda från HV71 inför säsongen 2014/2015. Efter två säsongers spel lämnade han med en CHL-titel och ett SM-guld i bagaget. Ny destination blev Sochi och KHL. Efter en säsong där tog han sig vidare till NHL. Där representerade han under tre år Los Angeles, Calgary och slutligen Vancouver. Men nu är det åtminstone tillfälligt stopp för NHL-karriären, för trots sitt fina slutspel hade han aldrig något nytt NHL-erbjudande på bordet.

Istället blir det SKA St. Petersburg som blir vår gamla guldhjältes nya klubbadress. En storklubb i KHL där två andra spelare med Frölundabakgrund spelar, nämligen Lukas Bengtsson (som vann guld med Fantenberg) och Magnus Hellberg. Något han inte verkar alltför besviken över utan han beskriver klubbytet bland annat så här till Hockeysverige.se:

– När det blev som det blev, att jag inte blev erbjuden kontrakt och det här dök upp så ska det bli jäkligt kul att slåss i toppen igen. Jag är väldigt taggad över det. 

Oscar Fantenberg gjorde två säsonger med Frölunda och vann som sagt både CHL och SM-guld. Han gjorde 26 poäng på 93 SHL-matcher och 15 poäng på 29 slutspelsmatcher. Framför allt var han lagets kanske bästa back under 2015/2016 när man vann SM-guld. Frölunda var också hans favoritlag som ung.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt