torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season Lasch tränar i Finland

Lasch tränar i Finland

Idag släppte Pelicans hemmahörande i Finland och Liiga nyheten att Ryan Lasch tränar med laget.

“Lasch tränar här när han ännu inte har tecknat ett avtal någonstans för nästa säsong”, säger Pelicans tränare till lagets hemsida.

Att han tränar med sitt förra lag startade givetvis spekulationer om att han kommer att spela med dem, men det ska tas med en nypa salt. Det finns en rad faktorer som gör det naturligt att Lasch tränar i Finland.

Givet situationen i USA med Covid-19 är det inget alternativ. I Europa är Pelicans en klubb han har en relation till sedan tidigare, dessutom kommer den finska ligan att starta senare än den svenska. Skulle Lasch träna med Frölunda skulle laget ibland vara iväg på träningsmatcher, inte helt optimalt för någon som vill ha ett lag att träna med. Den situationen slipper han alltså med Pelicans. Men den främsta anledningen är givetvis är Laschs fru kommer ifrån Finland, så varför inte vara där när han ändå inte har någon klubb klar.

Rakapuckar.com har nyligen rapporterat om att det finns SHL-intresse för Lasch, men både SHL och Liiga får förmodligen vänta ett tag och ses som nödlösningar. Laschs mål är fortsatt spel i NLA/KHL.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt